Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MİT’i kullanarak gücünü konsolide etmiş, Davutoğlu’nun havasını indirmiş, fason Başbakan’a patronun kim olduğunu ulu orta göstermiştir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, MHP saflarına seçime katılmak isteyenlerin adaya adaylığı başvurularının bugün başladığını, 18 Mart Çarşamba günü sona ereceğini ifade etti. Bahçeli açıklamasında, 7 Haziran’ın siyaset ve demokrasi tarihi açısından en kritik, en keskin dönemeci ve nirengi noktası olduğunu kaydederek, “AKP’nin yönetimi altında geçen 13 yıllık bozgun döneminin, 13 yıllık Fetret Devri’nin son perdesi 7 Haziran’da kapanacak, sahnelenen yıkım ve çözülme senaryoları son nefesini verecektir. Türkiye AKP’yle daha fazla gidemeyecektir. Fitnenin, dedikodunun, hıyanetin, haysiyetsizliğin hâkimiyet ve kontrolüne daha fazla tahammül göstermeyecektir. İktidar partisi ülkemizin tüm kurum ve kurallarını, tüm miras ve emanetlerini çürütmekle meşguldür.” ifadelerini kullandı.

“GÜVENLİK VE TOPLUMSAL BARIŞ DİP YAPMIŞTIR”

Türkiye’nin tablosunun vahamet ve felaket ötesi olduğunu söyleyen Bahçeli, “Kaçak ve karanlık saray yalanın, yasağın, yozlaşmanın ve yolsuzluğun kirli anıtı haline gelmiştir. AKP her değerimize düşmanca ve ahlaksızca saldırmaktadır. Devlet kan kaybetmekte, vatan yaralanmakta, millet kimliğinden ve tarihi haklarından arındırılmaktadır. Nitekim tehdit çok büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti görülmemiş bir zulmün pençesindedir. Türk milleti eşine benzerine çok az rastlanacak bir zulmetin çarkındadır. Huzur, sükûnet, esenlik, güvenlik ve toplumsal barış dip yapmıştır.” diye devam etti.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI MEVKİİ ARTIK BOŞ VE SAHİPSİZDİR”

MHP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı makamını şahsi ihtiras ve hesaplarına vasıta yaptığını kaydederek şunları söyledi: "AKP lehine 400 milletvekili turuna çıkan bu sahte zihniyet, bir kez daha başörtüsü istismarına sarılmış, yeniden Kabataş mizansenini tedavüle sokmuştur. Erdoğan Anayasa’yı defalarca çiğneyerek, ettiği yeminleri sayısız kere bozarak suç işlemiş, işgal ettiği makamın ağırlık ve saygınlığına gölge düşürmüştür. Vicdan sahibi hiç kimse inkar edemeyecektir ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı mevkii artık boş ve sahipsizdir. Başbakanlık makamı ise ortalığa düşmüş, kimin elinde, kimin güdümünde, kimlerin hizmetinde olduğu belli olmuş, belleklere kazınmıştır. Erdoğan yıllardan beri aynı ezber, aynı takiye ve aynı iftiraları dillendirmekten yorulmamıştır. Her defasında başörtüsünün arkasına saklanmış, maneviyat sömürüsünden medet ummuş ve çıkar beklemiştir. Erdoğan yegâne istikrarsızlık ve inkâr unsuru haline gelmiştir.”

“ALGI OPERASYONLARIYLA MİLLETİ KANDIRAN SARAY ŞEBEKELERİ”

Devlet Bahçeli açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Havuz medyasında köşe tutmuş asalak ve yandaş yazalar, klavyeyi silah gibi kullanan ak troller, devletin içine yuvalanmış 17-25 Aralık çeteleri, algı operasyonlarıyla milleti kandıran saray şebekeleri Türkiye’nin belini bükmüş, tarihi yürüyüşünü sekteye uğratmıştır. Bugünkü şartlarda Erdoğan ve hain kadrosunun verdiği hasar ve zarar korkunç seviyelere ulaşmıştır. Türkiye, AKP’nin fiili darbe ve bölücü dayatmasıyla karşı karşıyadır. Milli mücadelenin eşsiz bir eser ve armağanı olan Cumhuriyet ağır ve yoğun bir operasyon geçirmektedir. Ne tarafa baksak sorundur, başımızı ne yöne çevirsek bunalım ve buhrandır. Bu kapsamda hukuk askıda, adalet kenarda, demokrasi ise dışarıdadır.Erdoğan ve kapı kulları devlete kabus gibi çökmüş, milletin hayati ve tarihi nitelikli dokunulmaz haklarına kahredici şekilde çöreklenmiştir. Devletin kilit kurumları siyasi şantaj ve emellerin tetikçisidir. Milli güvenliğimizi teminle sorumlu kuruluşlar Erdoğan’ın oyuncağı, siyasi hafiyesi, bireysel ikbaline hizmetle görevli köksüz bir yapıya büründürülmüştür. Erdoğan’ın ayak oyunları, MİT’in başındaki şahısla tezgahladığı psikolojik harekat sabır ve sinirleri aşırı ölçüde germiştir."

“ERDOĞAN MİT’İ KULLANARAK, DAVUTOĞLU’NUN HAVASINI İNDİRMİŞTİR”

Bahçeli, "İmralı’nın sırdaşı, Kandil’in paydaşı, 17-25 Erdoğan’ın sır küpü olan malum kişinin; AKP’den milletvekili adayı oldu oluyor derken bir aylık aradan sonra tekrar eski mevkisine oturtulması kabulü mümkün olmayan ahlaki zafiyettir. Erdoğan, MİT’i kullanarak gücünü konsolide etmiş, Davutoğlu’nun havasını indirmiş, fason Başbakan’a patronun kim olduğunu ulu orta göstermiştir.Türkiye tek kişinin elinde ve avucundadır. Türkiye tek bir kişinin totaliter ve despotik heveslerinin tesirindedir." dedi.

Editör: TE Bilisim