Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
 Devlet Bahçeli, ''Kırmızı çizgilerimiz kabul edilirse, koalisyonu düşünebiliriz'' dedi.
 
MHP Başkanlık Divanı 3 saat süren bir toplantı yaptı. Genel Başkan yardımcılarının seçime ilişkin değerlendirmelerini alan Bahçeli, koalisyona girmeme konusundaki katı tutumundan vazgeçerek kırmızı çizgilerini açıkladı. Bu şartlar dahilinde AK Parti ile ya da bir başka formül çerçevesinde farklı bir koalisyon modelini düşünebileceklerini bildirdi. 

KOALİSYON İÇİN 80 VEKİL TOPLANIYOR

MHP hafta sonu da MYK, İl Başkanları, Belediye Başkanları ve 80 milletvekilini toplayarak koalisyon konusunda son istişareleri yapacak.

Ayrıca MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti MHP koalisyonu için, “Hassasiyetlerimiz göz ardı edilmezse neden olmasın” dedi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, seçim sonrası yapılan ilk koalisyon anketinden AK Parti ve MHP birlikteliğinin çıkmasının ardından Vahdet’e değerlendirmelerde bulundu. Büyükataman, AK Parti MHP koalisyonu için, hassasiyetlerimiz göz ardı edilmezse “Neden olmasın” dedi. Büyükataman, Ak Parti’nin ‘Çözüm Süreci’nde tarihi bir hata yaptığının altını çizerek, “Hassasiyetlerimiz ortadadır. Toplumsal onarım için 1000 yıllık kardeşliğimizi zedeleyen bu yıkım projesinden vazgeçilmelidir” ifadesini kullandı.

HASSASİYET ŞARTI

Kurulacak olası bir koalisyonun omurgasının, yüzde 40 ile en çok oyu alan AK Parti tarafından oluşturmasının ‘doğal’ olacağını vurgulayan Büyükataman, “İstişarelerimiz devam ediyor. Henüz konuşmak için erken, fakat yolsuzluklar ve ‘Çözüm Süreci’ diye adlandırılan yıkım projesi özellikle üzerinde hassasiyetle durduğumuz konular. Bu hassasiyetler göz ardı edilmezse koalisyonu da konuşabiliriz. Neden olmasın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim