DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Türkiye’de Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalışanların devrede olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmralı ile pazarlık halinde olduğunu öne sürdü. Ülkücülerin sokağa çekilmeye çalışıldığını ifade eden Bahçeli, “Bizim yerimiz sokakların karanlığı değil, meydanların demokratik yeridir. Fakat sokakların da görüş açımızda olduğu, böylesi bir tecrübeden gelerek, buralara vardığımızı kimse yabana atmamalı.” dedi.

Devlet Bahçeli, Maslak Tim Show Center'da İstanbul Ülkü Ocakları 2023 Gençlik Eğitimi 7.Dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

‘SOKAKLARDAN GELDİĞİMİZ GERÇEĞİ YABANA ATILMAMALI’

Ülkücünün anlamanın 'vatan, bayrak ve Türklük' olduğunu dile getiren Bahçeli, ülkücülere şöyle hitap etti: “Sizleri sokaklarda görmeye çalışanlara ortam açmayın. Bizim yerimiz sokakların karanlığı değil, meydanların demokratik yeridir. Fakat sokakların da görüş açımızda olduğu, böylesi bir tecrübeden gelerek, buralara vardığımızı kimse yabana atmamalı. Şüphesiz bu filmi daha önce defalarca seyrettik. Bu kısır döngüyü üst üste yaşadık. Bedeller ödedik. Şehitler verdik. Türk milletine çekilen namlunun önüne MHP dikildi. Komünistlerin, teröristlerin ve şiddetten geçinenlerin karşısına MHP geçmiştir.”

‘BAŞBAKAN, İMRALI İLE PAZARLIK HALİNDE’

Kardeş kavgası çıkarmaya çalışanların devrede olduğunu dile getiren Bahçeli, “Bu kirli senaryoları boşa çıkaracağız. Kötü niyetlileri şaşkına çevireceğiz. Türk-Kürt ayrışması çıkarmaya çalışanlar adım adım faaliyet halinde. Süreçle etnik ayrım çıkarmaya çalışanlar azmıştır. Aklı karışıklar ve militanlar hükümetin himayesi altında . Erdoğan, İmralı ile pazarlık halinde. Başbakan Türklükten rahatsızdır. Türk milletinin mevcudiyetinden ödü kopmakta. Başbakan, İmralı canisiyle Türk milletinin pazarlığını yapmakta. Başbakanın kafasında Türk milleti 36 parçadan ibaret. Başbakan için millet bölünürse demokratikleşecektir. İmralı canisi serbest kalırsa özgürlük artacaktır. Başbakan için milliyetçilik ırkçılıktır. Bu kafaya göre bağımsız Kürdistan’ın kurulması haktır. Küresel dostlar böyle istemektedir. Ayrımcılık ve farklılığa dayalı millet tanımı bizim yabancı olduğumuz hezeyandır.” ifadelerini kullandı.

‘BİZ BİN YILDIR BERABERİZ; KIBLEMİZ BİR, SAFIMIZ AYNI’

Türk milletinin manasının kaynaşma, kucaklaşma, kardeşlik ve kandaşlık olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Türk milleti Ankara'dır, Diyarbakır'dır, İstanbul'dur. Bizde aşağılama, asimilasyon yoktur. Biz bin yıldır kardeşçe var olduk. Kız aldık. Kız verdik. Başkalaşmaya prim vermedik. Biri 36 ya parçalatmaya uğraşmadık. Kıblemiz bir, safımız aynı oldu. Beraber sevindik, beraber ağladık. Beraber aynı sofraya oturduk. Aynı hedefe kilitlendik. Bu ihtişamı değersizleştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Başbakan’a rağmen Türk milleti yaşayacak. Küresel projelere inat Türk milleti ebediyete kadar payitahtta kalacaktır.” şeklinde konuştu.

'VUR DE VURALIM ÖL DE ÖLELİM' PANKARTI VE SLOGANI

Devlet Bahçeli ve partililer konuşmanın ardından, parti içi eğitimde dereceye girenlere ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Bahçeli'nin konuşması zaman zaman 'Vur de vuralım, öl de ölelim' ve PKK aleyhine atılan sloganlar sebebiyle kesilirken, katılımcılar, belirlenen sloganların dışında slogan atılmaması yönünde uyarıldı.

Editör: TE Bilisim