Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 MHP Lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanvekili Meral Akşener’den sonra 8 yıldır TBMM İdare Amirliği yapan Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ı da değiştirdi.
Akşener’in yerine Trabzon milletvekili Koray Aydın’ı getiren Bahçeli, Uzunırmak’tan boşalan koltuğa ise Meclis Genel Kurulu’nda “kaçak Saray” performansı ile dikkat çeken Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ı oturttu.

KIRMIZI PLAKA

Bahçeli, MHP’nin Meclis Başkanlık Divanı üyelerine dönük ikinci revizyonu da yaptı. Daha önce iki dönem Meclis Başkanvekilliği yapan Meral Akşener’in altından kırmızı plakalı arabayı alan Bahçeli, deneyimli İdare Amiri Ali Uzunırmak’ı da TBMM Başkanlık Divanı’ndan aldı. Kırmızı plaka Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz’a verildi.

KATİP ÜYE KİM OLACAK?

7 Haziran seçimlerinden sonra MHP’nin milletvekili sayısı 80’e yükseldi. Bu artışla birlikte TBMM Başkanlık Divanı’ndaki temsil oranı da 2’den 3’e yükseldi. Bahçeli’nin MHP’ye ilk kez verilecek katip üyeliğe kimi atayacağı merak konusu oldu. Katip üye olacak milletvekili de Meclis’in kendisine tahsis edeceği kırmızı plakalı makam aracına sahip olacak.

Editör: TE Bilisim