Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
 Devlet Bahçeli son dönemlerde oldukça gergin ve olaylı geçen Kilis'teki roket mermilerine vurgu yaparak Merkel ve Davutoğlu'nun Türkiye'de görüştükleri zaman diliminde birlikte Kilis'e gidip orada ki tahribatı canlı şekilde görmelerinide istedi. 

MHP Lideri ayrıca 'İki Başbakan Mart ayında Brüksel’de yapılan ve Türkiye’ye tahminlerin ötesinde yük bindiren Geri Kabul Anlaşmasını teyit etmişlerdir. Merkel, Türkiye’ye ev ödevi şeklinde verilen 72 kriterin uygulanması halinde vize muafiyeti sözüne uyacaklarını ve tahsisi kararlaştırılan parayı da vereceklerini dile getirmiştir. Davutoğlu, haklı olarak vize muafiyetinin ülkemiz için hayati bir konu olduğunu ve AB’nin gerekli adımları atması gerektiğini söylemiştir. Almanya Başbakanı’nın mülteci kampı gezmesi göz boyamadan öte, kendi içinde tutarsız ve farklı anlamlara çekilecek fiili bir denetim girişimidir.' diyerek Başbakan'ı ve Merkel'i eleştirmiştir.

AZADLIK KADERİMİZ, TURAN ÜLKÜMÜZDÜR!
 
 Türk milleti bir bütündür. Türklüğün yaşandığı her coğrafya bizim ilgi ve duyarlılık alanımızdadır. Azerbaycanlı soydaşlarımız Türk’tür, Türk milletinin vakur ve asil mensuplarıdır. Coğrafyalarımız ayrı, devletlerimiz farklı olabilir; ama biz aynı milletin, yürekleri bir atan evlatlarıyız.


 Ayrımız gayrımız yoktur. Çünkü biz Bakü’de Mahnı, Ankara’da oyun havasıyız. Gence’de destan, Dumlupınar’da bağımsızlık sevdasıyız. Dağlık Karabağ’da gözyaşı, Kars’ta zafer duasıyız. Bir yanımız Bahtiyar Vahapzade ise diğer yanımız Mehmet Akif Ersoy’dur. Gözümüzde Karacaoğlan neyse Kurbani odur. Guba’da ses veren balaban, Hızı’da dile gelen Tar; Erzurum’da vuran davulun, İstanbul’da öten neyin ikiz kardeşidir. Mustafa Kemal ne kadar Türkse, Mehmet Emin Resulzade ve Ebulfez Elçibey aynı oranda Türk’tür, Türk’ün iftihar listesindedir.

Bahçeli konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı'nın 24 Nisan günü Adana’da, HDP'yi eleştirirken ''İki de bir Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil.” sözlerini değerlendirerek şu sözleri söyledi.



Editör: TE Bilisim