AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malatya’da iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesiyle ilgili “Yurt savunmasında üstün emek ve hizmetleri bulunan pilotlarımızın can güvenliğini temin ve takviye etmek amacıyla Hükümet gerekli tedbirleri almalı, ihtiyaç duyulan desteği ön şartsız vermelidir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malatya 7. Ana Jet Üssünden gece uçuş eğitimi için havalanan iki adet RF-4E Keşif Uçağının düşmesine ilişkin bir başsağlığı mesajı yayınladı. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, "Bizleri derinden üzen bu kazada hayatını kaybeden pilotlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Uçak düşme vakasının iç yüzünün aydınlatılması maksadıyla lazım gelen idari ve adli tahkikatın eksiksiz icra edilmesini beklediklerini dile getiren Bahçeli, şunları belirtti: “Son yıllarda RF-4E tipi uçakların sık sık kaza geçirdikleri ve sonuç itibariyle şehit verdiğimiz bilinmektedir. Söz konusu uçaklarda gövde yorgunluğu olup olmadığı, periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, elektronik harp taktikleri yoluyla sabotajlara uğrayıp uğramadıkları ayrıntılarıyla değerlendirilmelidir. Aynı anda iki uçağın düşmüş olması yüzeysel açıklamalarla geçiştirilemeyecek kadar mühim bir hadisedir. Uçuş ömrü dolmuş, miadı geçmiş, teknolojik kabiliyeti eskimiş uçakların envanterde bulundurulması muhtemel risk ve tehlikeleri de artırmaktadır.” dedi.

“HÜKÜMET GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALI”

Bahçeli mesajını, ”Yurt savunmasında üstün emek ve hizmetleri bulunan pilotlarımızın can güvenliğini temin ve takviye etmek amacıyla Hükümet gerekli tedbirleri almalı, ihtiyaç duyulan desteği ön şartsız vermelidir. Allah’tan görünür görünmez kaza ve belalardan milletimizi ve vatan sevdalılarını korumasını yürekten temenni ediyor, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını içtenlikle ümit ediyorum.” temennisiyle tamamladı.

Editör: TE Bilisim