MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
 MHP'li akrabalarının kendisine sahip çıktığını anlatan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yanıt geldi. 
Bahçeli şöyle konuştu:

Tanımıyorum kendisini. Yaşadığı bölge, Çukurova diye nitelendirdiğimiz bir bölgedir. Bölgeyi biliyorum ama kendisini, zihnini ve ailesini bilmiyorum. Bilinmeyen üzerinden de yorum yapmak doğru değil. Ama ülkücülüğü referans göstererek, ülkücülerin bir faydası olmuşsa ondan da memnuniyet duyarım.

Cumhurbaşkanı’nın uygulamalarının sorgulanacağını belirten MHP Lideri Bahçeli “Aldığı nefesle yaşadığı sürece yaptıkları her şeyin hesabını sorarım” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hafta sonu Ege’de gerçekleştirdiği mitinglerin ardından Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu’nun, İngiltere’de seçim sonrası gelen istifaları işaret ederek, muhalefet parti liderlerine yönelik eleştirilerinin hatırlatıldığı Bahçeli, “Bu gibi polemiklere hiç gerek yoktur. Kendisinin istifa etmesi için çok gerekçe var. Bu gerekçelerin üstünü örterek veyahut zihinlerde kayma yaratarak İngiltere’yi de örnek göstererek, muhalefetin istifasını istemek zannederim siyasi etik yönünden de doğru değil. İstifa edip etmeme iradesi kendilerine ve partilerine aittir. Bunu kalkıp da Serok Ahmet’in tayin etmesi mümkün değil. Serok Ahmet bu konuda ısrar ederse inadına kalırız” açıklaması yaptı. Bahçeli’nin verdiği diğer mesajlar ise şöyle: 

MUTLAKA YAPILACAK: Cumhurbaşkanı’nın 10 Ağustos’tan itibaren ortaya koyduğu uygulamalar, 10 Ağustos’tan önceki; 2003’ten bu yana başlayan yurtiçi ve yurtdışı gezileri de öncelikli olarak ele alınmak suretiyle Erdoğan’ın bir sorgulaması mutlaka yapılacak. Aldığı nefesin hesabını soramayız. O cenabı Allah’ın takdiridir. Ama o nefesle yaşadığı sürece yaptıkları her şeyin hesabını sorarım. Onun durumu çok zor. Muhalefetle, özellikle ‘yavru muhalefet’ ile kaçak sarayda otoriter, tiran, sultan olmaya aday birisi arasındaki fark İzmir’de kendini gösterdi. O farkı dikkate alırsanız, Ege Denizi kadar bir fark var.

ŞARTLAR ÖNEMLİ: (Seçim yarışı ve devlet olanaklarının kullanılması tartışması) Siyasi Partiler Yasası ve tüzüğüne göre hareket ediyorsunuz. Ama bir de devletin tüm imkânlarını seferber ederek her türlü haksız rekabeti doğurarak yapılan bir yarışmada netice almayı başarı kabul ediyorlarsa bunu izah etmek mümkün değil. Artık bu bir kişisel sorun halinde kendini hissettiriyor. 

Editör: TE Bilisim