‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
 Açıklama şöyle: ''Mübarek  Ramazan  ayının nimet ve ibadetlerini idrak ettikten sonra bayramla bütünleşmek ve bayram günlerinin coşkusunu yüreklerimizde hissetmek eşsiz bir manevi haz ve değerdir.

 

Bayram; buluşmanın, barışmanın ve beraberliğin öğütlendiği; küslüğün, dargınlığın ve ayrı düşmenin yerildiği mukaddes bir dönemin adıdır. Bayram af günüdür, barış günüdür. Bayramlar rahmete giriş günüdür. Bayram, Hak menzile varış günüdür.

Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır. Bayram; kavuşmanın, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın sıcacık tebliğidir. Bayram; kardeşliğin, dostluğun ve yakınlığın hiç değişmeyen adresidir. Bayram; güzelliğin, temizliğin ve samimiyetin yuvası ve himayecisidir.

 

Bizi ayırmak isteyenlere en güçlü ve kalıcı cevap bayramın manevi hikmetlerle dolu anlamında saklıdır.

Bizi biz yapan, bizi köklerimize ve kimliğimize sımsıkı bağlayan bağlardan birisi de böylesi anlam dolu gün ve dönemlerdir.

Biz millet olarak geleneklerimizden aldığımız kuvvet ve kudretle, milli ve manevi değer hükümlerimizle geleceğin yolunu açıyoruz.

 

Bu sayede yarınlara ışık tutuyor; itibarlı, iddialı ve saygın ülke hayalini kuruyoruz.

Milliyetçi Hareket olarak da, meselelerinden arınmış, yüklerinden kurtulmuş ve kilitlerinden sıyrılmış bir Türkiye için dua ediyoruz, elimizden gelen ve üstümüze düşen çabayı gösteriyoruz. Kaybolan ahenk ve dengenin tekrar tesis edilmesini istiyoruz.

Altın çağını yaşayan ihanetin, zincirlerinden boşalan kötü niyetin hak ettiği ders ve karşılığı almasını inanç ve kararlıkla temenni ediyor ve bu yolda her şeyi göze alıyoruz.

Bozulan ahlakın düzelmesini, yıpranan kardeşliğin sağlamlaşmasını ve yozlaştırılan milli kimliğimizi yeniden ayağa kaldırmayı umutla temenni ediyoruz.

Tehdit edilen güvenliğimizin, sarsılan muhabbetimizin korunmasını arzu ediyoruz, bunu bekliyoruz. Biz Türk milletinin sözünü, değerlerini ve hedeflerini heyecanla taşıyoruz. Biz Türk milletinin varlığını, bağımsızlığını ve bin yıllık kardeşlik hukukunu cesaretle savunuyoruz. Son yurdumuza gözümüz gibi bakıyoruz.

Üzerine gölge düşmemesi, sırtına hançer saplanmaması için teyakkuz halinde bekliyoruz. Biz ne yaptığımızı, neye sahip olduğumuzu ve nereye varmak istediğimizi biliyor ve bunu yüreklerimizde taşıyoruz.

Ramazanda  Allah rızası için oruçlarımızı tuttuk; ama vatanımızı bölünme hastalığına tutturmaya  çalışanlara  fırsat vermeyeceğiz.

Haysiyetlerini rafa kaldırmış, milli ve insani değerlerini zihinlerinin mahzenine kapatmış seviyesizlere Türkiye'yi ve Türk milletini feda ettirmeyeceğiz.

Riya, inkâr ve hıyanetten yüzleri görülmeyen bedbahtlara geleceğimizi ipotek ettirmeyeceğiz, insanımızı harcatmayacağız.

Çünkü biz, Milliyetçi Hareketiz. Çünkü biz, Türkiye sevdalısı fazilet timsali dava ve gönül kaleleriyiz. Çünkü Mete Han'ın emaneti, Atilla'nın zaferleri, Bilge Kağan'ın buyrukları bizimledir.

Anadolu'ya vatan mührünü vuran Alparslan'ın ve Söğüt-Domaniç yöresinden tekbirler eşliğinde kılıç sallayarak üç kıtaya tutunan şanlı Türkmen varlığının vasiyeti üzerimizdedir. Haçlılara bedenini siper eden 1.Kılıçarslan'ın anıları yanı başımızdadır. Bizans'ın surlarına üç hilali diken Fatih kalbimizde ve aklımızdadır. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal'in hatıraları kılavuzumuzdur.

Hareketimizin kurucusu merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in sözleri, nasihatleri asla ayrılmayacağımız hilallerle parıldayan yolumuzdur. Şehitlerimiz bizimle beraberdir.

Türklüğün asırlara meydan okuyan kutsalları, yüce dinimiz İslam'ın çağları aşan mesajları bizim göz nurumuz ve her şeyimizdir.

 

1. GÜN ANKARA, 2. GÜN İSTANBUL

Ötüken'den bu tarafa kazandığımız ve sahip olduğumuz ne varsa bizim hayat kaynağımızdır. Var oluş gayemiz millettir, millete ait olan her değerdir. Bunun için 'Türk Milleti Sensiz Asla' dedik, diyoruz. 

Yüce Peygamberimizin; "kişi sevdiğiyle beraberdir" kutlu sözünden hareketle MHP milletle buluşuyor, milletle bayramlaşıyor.
 
Bu çerçevede bayramda Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli;
 
1. Gün saat 14:00'da Ankara'da Arena Kapalı Spor Salonunda,  2.Gün saat 14:00'da İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonunda, 3. Gün saat 13:00'da İzmir Halkapınar Spor Salonunda, 31 Temmuz saat 14:00'da Kayseri Arena Spor Salonunda kara sevdalısı olduğumuz aziz milletimizle buluşacaklardır. 
 
Gün doğsun ülkemize, bayram o bayram olur. Yahya Kemal'in Süleymaniye'de Bayram Sabahında tasvir ettiği, karşı dağlarda gül bahçeleri tutuşmuş gibi, gökle yerin koyu bir kırmızılıkla ayrılmaya başladığı sırada gürleyen bayram top sesleri milletimizin zafer muştusu olsun.  'Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı' diyebilelim. Dualarımız ülkemize gün doğması için olsun. Milletçe bayramımız mübarek olsun. ''

Editör: TE Bilisim