Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın okullarda serbest kıyafet uygulamasını gözden geçireceği yönündeki açıklaması, imalatçıları sevindirdi. Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcılar Derneği Başkanı Ömer Ortakaya, bakanın açıklamasıyla evdeki yaşantılarının değiştiğini, artık bakana tonton amca, tonton dede demeye başladıklarını söyledi.

Hükümetin okullarda kıyafet serbestisi getirmesi bu sektördeki imalatçı firmaları iflas etme noktasına getirdi. İtirazlarını ve mağduriyetlerini Başbakan’dan Cumhurbaşkanı’na kadar raporlarla ileten üreticiler, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’na atanan Nabi Avcı’nın uygulamayı gözden geçireceğini söylemesiyle umutlandı. Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcılar Derneği Başkanı Ömer Ortakaya, Milli Eğitim Bakanı’nın kendilerine ışık ve umut olduğunu belirterek, yeni bakandan anlayış beklediklerini vurguladı. Çok mağdur durumda olduklarını ifade eden Ortakaya, "Ben ve benim gibi yüzlerce, binlerce arkadaşım kara kara düşünüyorlar. O günden beri belki de gözlerine uyku girmiyor. Herkesin borcu, alacağı, çekleri, senetleri var. Biz birdenbire alınan bu karara çok hazırsızlık yakalandık." dedi.

Bakan Avcı’nın açıklamasıyla büyük bir sevinç yaşadıklarını dile getiren Ortakaya, "Bu haberin çıkmasından beri bizim evdeki yaşantımız bile değişti. Eşim ve çocuklarım Milli Eğitim Bakanı için tonton amca, tonton dede gibi şeyler demeye başladı. Bizim ışığımız, ümidimiz oldu, bizim evdeki yaşantımız bile değişti." diye konuştu. Ellerindeki malların milli servet olduğunun altını çizen Ortakaya, "Bu mallar satılmaz, ya bunları çöpe atacaksınız, bütün emekler boşa gidecek ya da 1-2 yıl süre vereceksiniz. Eğer süre verilmezse en azından özel okullara verilen yüzde 60’lık veli ve okul aile birliğinin belirlemesi kararının devlet okullarına verilmesini de istiyoruz. Şuanda yüzbinlerce insan çok mutlu. Bütün arkadaşlarımız bizi arıyor, bu karardan dönülmesini istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı’nın açıklamalarından memnun olduklarını vurgulayan bir başka firma temsilcisi Mehmet Koca da "Herkesin elinde dünya kadar mal var. Yılbaşından beri piyasada durgunluk var, bunu okul işine bağladık. Çünkü bir anda okulun bitirilmesi hem müşteri açısından alışverişler durdu, hem de milletin elinde bulunan ürünleri öldü fiyatına satışa çıkarttı. Sayın bakanımızın da bunu daha önceden de söylediği gibi bir değerlendirilmesi lazımdı. En azından bir gün verilmesi, zaman verilmesi konusunu kendisi söylemişti, bunu biliyorduk. Bakanımızın bu açıklamasını ben ve çevremiz memnuniyetle karşılıyoruz. Arkadaşlar memnuniyetle telefona sarılıp müjde gibi birbirimize haber verdiğimizi söyleyebilirim. Bir memnuniyet içerisindeyiz. Kendisinden iyi bir haber bekliyoruz. Birçok işyeri batacaktı, inşallah fazla uzamadan buna bir çözüm yolu bulurlar." diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim