İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör konusunda herkesin empati yapması gerektiğini söyledi. Çelik, “Herkes empati yapmalı. Devlet empati yaptı. Ne bekliyoruz? Sempati. Empatinin karşılığı sempati. Şimdi vatandaşımızdan da bunu görmekten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MUSİAD) Eskişehir Şubesi’nin 15’inci Genel Kurul Toplantısı için Eskişehir’e geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada terör sorununa değinen Bakan Çelik, 3 PKK’lı teröristin Diyarbakır’da yapılan cenazesine sağduyu hakim olduğuna değindi. "Herkeste terör sorunun bitirilmesi konusunda ciddi bir beklenti var. Bu siyaset üstü bir sorun. Siyasete malzeme yapılması gereken bir konu kesinlikle değil. Hatalar yapıldı mı? Geçmişte 30 yıl can aldığına göre hatalar yapıldı. Ben söylüyorum. Herkes empati yapmalı. Devlet empati yaptı. Ne bekliyoruz? Sempati. Empatinin karşılığı sempati. Şimdi vatandaşımızdan da bunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. 10 yıldır Türkiye’nin normalleşme sürecinde atılan adımların neler olduğunu hepimiz görüyoruz." diye konuştu.

"BÖLGE HALKINI ANLAMAMIZ GEREKİYOR"

Bakan Çelik, gölgede yaşayan insanların zor şartlar altında hayatlarını sürdüğüne dikkat çekti. Çelik, "Eskişehir’i, Ankara’yı, Bursa’yı konuşmak kolay. Ama 30 yıldır ateşin düştüğü, sorunların yaşandığı o bölgede yaşadığınız acılardan bilgi sahibi olabileceğiniz önemli. Vatandaşın 30 yıldır neler çektiği. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta biriz, bu ülkeyi beraber kurduk ya. Bizim vatandaşların orada yaşadıklarını düşünün. Her gece her gün terör ve silah baskısı altında kimlik ve kişilik sorunlarına kadar uzanan bir ortamı belirtmemiz gerekiyor. Sorumluluğumuz çok büyük. 780 bin kilometrekare içerisinde sınırlı tutmak doğru değil." ifadelerini kullandı.

MUHALEFET ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALI

Parlamento’da grubu bulunan partilerin terör konusunda millete karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkes inisiyatif almalı. Taşın altına elini sokmalı. Yani iyi olursa bende vardım. Eğer iyi olmazsa ‘gördün mü?’ diyip benmerkezci bir siyasetle çözülebilecek bir hadise değil. Yüzde 50 oy almış bir partinin bu konunun üzerine gitme zorunluluğu var. Bunu yapamazsanız vatandaş diyecek ki, ‘şehit gelmeye devam ediyor.’ diyecek. Bunun cevabı bu sorunun üzerine gitmek. Şuanda yapılan bu. Biz parlamentoda muhatap istedik. Demokrat ülkelerde böyle. Parlamentoda çıkacak. Ben bu işin içinde varım. Sorunun çözümü için ben milletten yetki aldım demesi gerekiyor. Kimin? Bölge siyaseti yaptığını söyleyen insanların. Bu gerçekleşti mi? Kaç yıldır kaç gündür bekliyoruz. Çıkıp projenizi koyun ortaya. Ne istiyorsanız söyleyin. Bölünmek mi istiyorsunuz? Ayrılmak mı istiyorsunuz? Hayır, bunu istemiyor musunuz? Nedir? Bu olay nasıl çözülmeli?”

"HEDEFİMİZ PARLEMENTODA BU İŞİ ÇÖZMEKTİ AMA İRADE GÖREMEDİK"

Devletin İmralı ile yapmış olduğu görüşmelerin esas nedenini açıklayan Çelik, "Hedefimiz siyaset merkezinde parlamentoda bu işi çözmekti. Ama o iradeyi göremediğimiz için ister istemez Türkiye bütün argümanlarını, devlet bütün kurumlarıyla bu acının, bu yangının söndürülmesi konusunda iradeyi ortaya koymuş bulunmaktadır. Kan kini besliyor. Kan akıyor kin büyüyor. Bu kan durmalı ki kin ortadan kalksın. Yalnız güvenlik önlemleri ile bu sorunun çözülemeyeceğini herkes biliyor." şeklinde konuştu. Çözümün ortağı olmayanların sorunun esiri olucağına değinen Çelik, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek provakasyonlara karşı da sağ duyulu olunmasın gerektiğine dikkat çekti.

MÜSİAD'DA DR. SITKI KARACA, YENİDEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI

Diğer yandan, MÜSİAD Eskişehir Şubesinin 15. Genel Kurulu’na tek liste olarak giren Dr. Sıtkı Karaca, yeniden Eskişehir Şube Başkanı seçildi. Şube Başkanı Dr. Karaca yaptığı konuşmasında, sanayi ve ticarette atılan adımların aratarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Eskişehir’in çevre illere göre birkaç basamak geride olduğunun altını çizen Karaca, kentte var olan sorunlara değindi. Karaca, “ Şehrimizin nefes almak için şehrin sorunlarını masaya yatıracağız." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim