Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rus uçağının düşürülmesinin ardından tarım sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak, "Bu mesele fevri ele alınacak bir mesele değil. Kaldı ki bugün tarımla ilgili hal esnafıyla birlikteyiz. Hal esnafı ile ilgili de bir mesele değil, biberle ilgili, domatesle ilgili, karpuzla ilgili bir mesele değil ki, bu mesele uçakla ilgili bir mesele. Konuşulacaksa teknik boyutu ile konuşulacak bir mesele. Neden düştü? Neden düşürüldü? Tamamen üretimin ve tarımın dışındaki bir konu. Bunun faturasının tarıma kesilmesi garip olandır. Burada Türk ve Rus çiftçisinin cezalandırılmaya çalışılması doğru değildir." dedi.

Faruk Çelik, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ni gezdi. Hal esnafını ziyaret eden Bakan Çelik, esnafın sorunlarını dinledi.

Daha sonra beraberindekilerle kahvaltı yapan bakan Çelik, ardından Antalya Hali Tohum ve Fideciler Sergi Alanı açılışını gerçekleştirdi. Açılışta bir konuşma yapan Bakan Çelik, düşürülen Rus uçağı ve sonrasında yaşanan olaylara değindi. "Milletlerin onuru önemlidir. Yani herkes bireş olarak onurlu yaşamak ister ve her devlette onuruyla yaşamak ister." diyen Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Dolayısıyla herhangi bir sıkıntıyı ülkelerarası meydana geldi diye bu dünyanın sonu değil. Biz gerçekten büyük bir devlet ve büyük bir sorumluluk anlayışı içersinde Rusya ile aramızda geçen hadiseyi değerlendiriyor ve bir sorumluluk içersinde olaya yaklaşıyoruz. Bir teenni içerisinde olaya yaklaşıyoruz. Bu mesele fevri ele alınacak bir mesele değil. Kaldı ki bugün tarımla ilgili hal esnafıyla birlikteyiz. Hal esnafı ile ilgili de bir mesele değil, biberle ilgili, domatesle ilgili, karpuzla ilgili bir mesele değil ki, bu mesele uçakla ilgili bir mesele. Konuşulacaksa teknik boyutu ile konuşulacak bir mesele. Neden düştü? Neden düşürüldü? Tamamen üretimin ve tarımın dışındaki bir konu. Bunun faturasının tarıma kesilmesi garip olandır. Burada Türk ve Rus çiftçisinin cezalandırılmaya çalışılması doğru değildir. Onun için Türkiye burada sorumlu davaranmaya devam ediyor. Ağır başlı davranmaya devam ediyoruz. Biz ithalatla ilgili ciddi anlamda bir kısıtlamaya gitmedik. Biz kimsenin çiftçisini yürüyen mekanizmada cezalandırma yoluna gitmedik. Birilerinin yaptığı ise yanlış. Bunu açıkça ifade ediyoruz. Ama bu da dünyanın sonu değil. Bununla ilgili gerek geçitğimiz hafta gerek ziraat odalarıyla ve birliklerle yaptığımız toplantıda gerekse bugün hal esnafını gezerken son derece güzel çözüm önerileri zaten bizim vatandaşımız üretiyor. Devletin yanında, hükümetin yanında ihracatçılarımza yaptığımız değerlendirmede Kasım ayında ve Aralık ayında yaşanan sorunları aşma konusunda önemli adımlar atıldı."Cihan

Editör: TE Bilisim