AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, boşanmaların yüzde 39'unun ilk 5 yılda olduğunu söyledi. Şahin, bu yılların tehlikeli ve zor olduğunu söyledi.

Bakan Fatma Şahin, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Erişilebilir Tuzla Projesi'nin kapanış toplantısına katıldı. Tuzla Samiha Kibar Nikah ve Kültür Sarayı’da gerçekleştirilen toplantıda ‘Mutlu Aile Projesi’nin tanıtımı da yapıldı.

Engelli vatandaşlar kamu kurumlarında fiziksel ulaşımını sağlamak için başlatılan projenin kapanış toplantısı Bakan Fatma Şahin’in katılımıyla yapıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Bakan Şahin, engelli vatandaşların sosyal hayatta yer almalarında projenin önemine değindi. Şahin, “Bu proje çok önemli. Artık yeni bir sürece girdik. Çünkü engellilerimiz, okuma, sağlık imkanlarından yararlanabiliyor. İstihdam alanlarına girebiliyor. Nisan ayının başında açacağımız kadro ile 8 bin 150 kardeşimizi istihdamla İstanbul‘da memur olacak. Özel sektörde istihdamın yollarını açıyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımızın da istihdamda yer alabilme ve onların potansiyelini kullanabilme için bütçe ayırdık.” dedi.

Mutlu aile projesinin toplum içindeki önemine değinen Şahin, “Bilinçli hareket etmek zorundayız. Yaptığımız çalışmalarda boşanmaların yüzde 39'ü evliliğin ilk 5 yılına denk geliyor. Bu ilk yılların çok tehlikeli ve zor olduğunu gösterir. Bunu atlatabilmemiz için hocalarımızın teorik bilgisi ile uzmanlarımızın pratik bilgisini birleştirmemiz gerekmektedir. Genellikle biz insanları bir yere toplayarak bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Bu projenin en güçlü tarafı ise siz onların ayağına gidiyorsunuz. Bunu başarmak çok önemli. Çünkü insanlarımızın öncelikleri her zaman çok farklı, aile değil. Yaşamın içinde bulunup insanları bilgilendirmek, projenin önemini bize gösteriyor. “ şeklinde konuştu.

Aile danışmanlık sisteminin boşanmak üzere olan bir çok çifti vazgeçirdiğini belirten Şahin, “Aileler boşanmaları hakkında istatistiklerin bize söyledikleri çok önemli bulgular var. Ayrılanların yüzde 80’ni yeniden evleniyor. Ama yüzde 17’si ayrıldığı eşiyle evleniyor. Bu rakam yüksek. Bu demek oluyor ki, çok hızlı bir şekilde bitiriyoruz. Demek ki, birbirimizi çabuk kırıyoruz. Kırdıktan sonra toparlamak çok zor. Hele bu gönül ise. Biz, insanların birbirini kırmadan dağıtmadan devam etmelerini istiyoruz. Son yaptığımız pilot çalışmada yaptığımız desteklerle boşanmak için başvuran 450 çiftin 75’i boşanmaktan vazgeçti." diye konuştu.

Toplantı bitiminde, Bakan Şahin ve Vali Mutlu’ya hediye verildi. Daha sonra Bakan Şahin tarafından Tuzla Belediyesi Evlilik Okulu katılımcılarına sertifika verildi. 80 engelli vatandaşa da akülü sandalye hediye edildi.

Editör: TE Bilisim