Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka uçakta karşılaşınca TBMM'deki gerginlik bu kez havaya taşındı. CHP'li Aylin Nazlıaka uçakta Bakan Fatma Şahin'i tesadüfen görünce aralarında tartışma yaşandı.

İddiaya göre, Aylin Nazlıaka Bakan Fatma Şahin'e"Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın şahsıma yönelik hakareti nedeniyle siz benden bakan olarak özür dilerseniz, bunu AK Parti'nin özrü kabul edeceğim, özür dilemekten korkmayın" ifadesini kullandı.

Bakan Fatma Şahin ise Aylin Nazlıaka'nın bu tavrı karşısında "Çok ayıp, sözleriniz burada söylenecek şeyler değil"yanıtını verdi. Nazlıaka'nın özür konusundaki talebini yinelemesi üzerine Bakan Fatma Şahin'in "Konuşacak bir şey yok. Lütfen susalım, bu tarz tartışma şeklinde konuşmak istemiyorum" dediği öğrenildi.

"BAKAN'IN KİMYASI BOZULMUŞ!"

Uçağın İstanbul'a inmesi ile cep telefonundan bu olaya ilişkin ilk tweeti atan CHP'li Aylin Nazlıaka,"Kadere bak! Uçakta yine Fatma Şahin ile karşılaştım. Medenice 'Günaydın' dedim; birden bana bağırıp 'Sen' diye konuşarak hakaret etmeye başladı. Yazık! Bakan'ın kimyası bozulmuş anlaşılan. Bana 'Kendini milletvekili sanıyorsun' dedi. Sanmıyorum, öyleyim! Kendisi de Bakan olduğunu unutmasaydı keşke! Benim derdim Bakan'la değil, temsil ettiği zihniyetle. O koltuktan Fatma kalksa Ayşe otursa ne fark eder? Kafa aynı kafa. Biatına yandığım...." ifadelerini kullandı.

BAKAN'DAN KARŞI TWEET

Aylin Nazlıaka'nın bu tweeti üzerine ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, iddiaların asılsız olduğunu kaydederek, "Gündeme gelme ve kalma hevesi ile ortaya atılan asılsız iddialar var. Birileri tartışma yaratarak, çatışarak gündemde kalmaya çalışıyorlar. Beni tanıyanlar kamuoyu kimseye hakaret etmeyeceğim bilir. Üstelik aynı ortamdaki birçok kişi buna şahit oldu. Bu tartışmalarla uğraşacak zamanımız, enerjimiz yok. Şu anda kadın istihdamı ile uluslar arası toplantıdayım. Yapacak çok işimiz var" dedi.

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

TARTIŞMANIN GEÇMİŞİ

Kürtaj tartışmaları sırasında "Hükümet, vajina bekçiliği yapmasın" dediği için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Yüzünüze bakamıyorum, mahcubiyet duyuyorum, Bir kadın kendisi ile ilgili organdan bahsederken yüzü nasıl kızarmaz" sözlerine muhatap olan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bu konuda kendisine destek vermemesine tepki göstermişti.

Aylin Nazlıaka, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Bakan Şahin'e yönelik "Atatürk olmasa acaba hangi tarikat şeyhinin kaçıncı karısı olurdunuz" sözleri sonrasında tepki gösteren Şahin'in kendisine yönelik hakarette sessiz kaldığını iddia etmişti.

Editör: TE Bilisim