Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, bu senede de yurtdışı turizm tanıtım fuarlarında Antalya Side Antik Kent'in kültür turizminde öncü olacağını söyledi.

    Side Antik Kent tapınaklar bölgesinde kültürel mirasın ayağa kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Abdurrahman Arıcı, 2 bin yıllık Apollon Tapınağı'nın Türkiye'nin kültürel varlıklarını tanıtmada önemli sembol olduğunu kaydetti. Antik kentte yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Arıcı, Ticaret Agorası'nın tam ortasında yuvarlak bir şekilde bulunan Tüke Tapınağı'nın bir yıl içinde ayağa kaldırılmasının tarihi bir başarı olduğunu söyledi.

Side'nin Türk turizminde özel konumun olduğunu belirten Arıcı, Anadolu Üniversitesi'nin bölgede kazı çalışması yapmaya başlamasıyla birlikte antik şehirde kültür ve arkeoloji turizminin canlılık kazandığını kaydetti. Arıcı, "Side, ülke turizminin yurtdışına açılan ilk pencerelerinden biri. Antik kent içinde 66 yıldır kazı çalışması yapılıyor. Ordinaryüs Arif Müfit Mansel'le başlayan kazı çalışmaları günümüze kadar Prof.Dr. Jale İnan, Prof.Dr. Haluk Abbasoğlu, Ülkü İzmirliğil ve Doç.Dr. Hüseyin-Feriştah Alanyalı çiftinin öncülüğünde devam ediyor. Tüke Tapınağı'nın bir yıl içinde ayağa kaldırılarak kültür turizmine açılmasını tarihi başarı olarak görüyoruz." diye konuştu.

Öte yandan 2012 yılı içinde Side Antik Tiyatro ve Side Müzesi'nin 164 bin turist ziyaret etti. Side Müzesi'nden geçen yıl 4 bin 439 müze kartı satıldığı belirtildi. Yine müzede geçen yıl 46 arkeoloji eser ile bin 427 sikkenin konservasyonunun yapıldığını ifade edildi.

Editör: TE Bilisim