Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sarıkamış’ta 90 bin Mehmedin bu ülkenin bağımsızlığı için şehit düştüğünü ifade ederek, “Onun için ecdadımıza ve bu ülkeyi bizlere kazandıranlara vefa borcumuz var. Bu vefa borcunu da ödeme zamanıdır.” dedi.

Bakan Yıldırım, Kars’tan geldiği Kağızman’da, bir yıl gibi kısa bir sürede teknolojik donanımları ile eğitime kazandırılan Kağızman Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı. Yıldırım, buradaki konuşmasında, 'hasta isen hallerini sorayım, susuz değil misin bir su vereyim' diyen Kağızmanlı Hıfsı’nın memleketinde ve Türkiye’de 10 yıldır insana hizmet etmek için yollarda olduklarını söyledi. Yıldırım, Şeyh Sadi’nin, ‘Yarının ekmeğini yapmak istiyorsan hamuru bugünden mayala’ sözüyle buralarda olduklarını ve Türkiye’yi emanet edecekleri yarının gençleri için eğitim yuvalarını bugünden hazırladıklarını hatırlattı.

BAKAN YILDIRIM: KARS’IN VE DOĞU'NUN 3G’Sİ ‘GAR, GIŞ VE GIYAMET’

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kağızman ilçesinde soğukta kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara seslenerek, bir paylaşımcısının kendisine, Kars’ın ve doğunun 3G’si ‘gar, gış ve giyamet’ diye yazdığını, kendisinin ise 3G’yi buralara 2008’de getirdiklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, 3G'nin iletişimde son nokta olduğunu belirterek, "Bizim insanımız, esprileri ve kıvrak zekâsıyla güzel şeyler buluyor. Buraya gelirken bir hemşehrimiz, sitesine 'Bakanım müjde müjde Kars'a, Erzurum'a 3G geldi' diye yazmış. Dedim ki kardeşim biz 3G'yi 2008'in sonunda getirdik. Nereden çıktı bu şimdi? Bir de baktım ki parantez içinde, Kars'ın, Erzurum'un ve Erzincan'ın, Doğu illerimizin bir artısı var. O da 3G, gar, gış ve gıyamet. Peki kar kış olunca biz buralara gelmeyecek miyiz? Yollar açılmayacak mı? Elbette açılacak. Vatanımızın her karış toprağında, insanımızın var olduğu her yerde, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her vatan köşesine kışın da gideceğiz, yazın da gideceğiz, ilkbaharda da gideceğiz, sonbaharda da gideceğiz." diye konuştu.

Ardından, Kars’a geçip yapımı devam eden havaalanında incelemelerde bulunan, akabinde Vali Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, Kars’ta dünyanın gıpta ile baktığı Orta Asya’yı Anadolu topraklarına, oradan da Avrupa’ya bağlayacak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yapımının devam ettiğini kaydetti.

Ardından, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u ziyaret edip, şehirde yürütülen çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Yıldırım, Kars’a kazandırdıkları çağrı merkezinin de açılışını yaptı.


Editör: TE Bilisim