Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siber güvenliğin ülke güvenliğiyle eşdeğer duruma geldiğini söyledi.

Bursa Yüksek Hızlı Tren yolu temel atma törenine katılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Yenişehir Havaalanı’na gelen Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakanlığının internet sitesine yapılan siber saldırıyı değerlendiren Yıldırım, benzer saldırıların bundan sonra da yapılabileceğini, buna karşı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşı mağdur edecek girişimlere karşı ivedilikle tedbir alınması gerektiğine vurgu yapan Bakan Yıldırım, şunları söyledi: “Kısa bir süre önce Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde Siber Güvenlik Maddesi vardı. O madde kapsamında biz de siber güvenlik konusunda bir sunum yaptık. Burada çok önemli kararlar alındı. Siber güvenlik, ülke güvenliği ile eş değer hale geldi. Çünkü artık internet yollarında ticaret, turizm var. Yani sanal ortamda gerçek hayatın bütün işlemleri yapılıyor. Bu ve buna benzer saldırılar, bir kez daha internet güvenliğinin, siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Bu saldırılar, bundan sonra da olacaktır ve bekliyoruz. Biz de gerekli tedbirleri almak için adımlarımızı attık ve planlarımızı yaptık. Vatandaşı mağdur edecek girişimlerin tedbirlerini ivedilikle almak bizim boynumuzun borcudur. Bir sosyal güvenlik kurumunun altyapısına böyle bir müdahale olduğunda milyonlarca emeklimiz, çalışanımız, doktorlarımız ve sağlık kuruşlarında işi olan vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşayabilirler. O yüzden bütün kurumlar kendi tedbirlerini almak ile beraber biz Siber Güvenlik Kurulu olarak ulusal stratejiyi belirleme ve bu ulusal siber güvenliği sağlamada da sorumlu bakanlık olarak görevimizi yapıyoruz. Tedbirler çok çeşitli. İki ana sınıfta ele almak mümkün. Birisi altyapının korunması. Yani altyapının herhangi şekilde zarar görmemesi. İkincisi ise içerdeki bilgilerin güvenliğinin sağlanması, bilgilere yapılan saldırılar sonucu sisteme yönelik işlemlerin yapılamaz hale gelmesinin önüne geçmek.”

Bu arada, Bakan Yıldırım ve Bakan Çelik’i havalimanında vatandaşlar karşıladı. Davul zurna ve mehter takımının marşlarla karşıladığı bakanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların açtığı, 'Bursa’da kalktı tren, Yenişehir’de yaptı fren, Yapamazlar diyenlere kapak olsun hızlı tren' pankartı dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim