Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor?
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sınır bölgelerine yerleştirilen Patriot füzelerinin savunma amaçlı olduğunu, kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, Patriot füzelerinin Suriye’den gelen tehditler üzerine yerleştirildiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 'AK Parti Siyaset Günleri' kapsamında düzenlenen program kapsamında Akşehir'e geldi. İsmet Yılmaz, burada, İran Savunma Bakanı’nın, Türkiye’nin sınır bölgelerine yerleştirdiği Patriot füzeleri hakkında endişelerini dile getirdiğine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, şunları söyledi:

“Patriotlar savunma amaçlıdır. Savunma amaçlı bir silahın kesinlikle hiç kimseyi rahatsız etmemesi lazım, eğer bir saldırı niyeti yoksa. Bu, hangi ülkeye yöneliktir? Suriye’den gelen tehditlerdir. Yüzde 1 ihtimal dahi olsa Suriye’den böyle bir şey geldi. Suriye’den atılan bir ateşle 5 kişiyi Akçakale’de şehit verdik mi? Kaybettik mi? Kaybettik. Bu ihtimal kaçtı? Yüzde 1 veya daha fazla oldu. Dolayısıyla yüzde 1 ihtimali dahi düşünerek, bizim böyle bir tedbir almamız, bizim hükümet olarak sorumluluğumuzdur. Eğer biz bunu almamış olsaydık o zaman denilecekti ki siz NATO’ nun içerisindesiniz. NATO’da da böyle bir imkan var. Niye talep etmediniz denirdi. Dolayısıyla da saldırı amaçlı değil, savunma amaçlıdır. Türkiye’ye hiç kimsenin saldırı amacı yoksa, bu sistemlerin hiçbir zaman kullanılma ihtimali yoktur. Türkiye, yıllardır bu coğrafyaya barışı sağlamış, barışı önermiş ve ulusal toplumda da her ülkenin barışçıl amaçlarla çalışmasını, gayrette bulunmasını söylemiş, dile getirmiş ve uygulamış bir ülkedir. Türkiye’nin niyetinden kimsenin kuşku duymaması lazım. Herkes kendi kafasında olanı söyler ama doğru budur ki Türkiye, barışın dışında hiçbir şey amaçlamıyor."
Editör: TE Bilisim