Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e İbrahim Tatlıses’in doğduğu mağara diye gösterilen yerin aslında yakın bir zamana kadar eşek ahırı olarak kullanılan bir mağara olduğu ortaya çıktı.

Bakan Çelik, önceki gün TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Şanlıurfa’ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) binasının açılışı sonrası Belediye tarafından yaptırılacak Karakoyun Deresi Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma törenine katılmasının ardından Karakoyun deresi üzerinde bulunan Askeri gazinonun yıkım startını veren Bakan Çelik, beraberindekilerle birlikte programında olmamasına rağmen İbrahim Tatlıses’in doğduğu semt olan Atatürk Mahallesi’ne gitti.

Burada daha önce eşek ahırı olarak kullanılan bir mağara, Bakan Çelik’e Tatlıses’in doğduğu yer olarak gösterildi.

Urfahizmet.com’dan Faruk Deveci’nin haberine göre, Bakan Çelik’e gösterilen evin Tatlıses’in doğduğu mağarayla bir ilgisinin olmadığı, evin Eşek Cambazı Hanif olarak tanınan şahsa ait olduğu ve sanatçının buraya 200 metre mesafede bulunan bir evde doğduğu belirlendi.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

Tatlıses yıllar önce burada incelemeler yapmış, evi gezerken çevresindekilere, “Bu odanın demirini ben bağlamıştım”  demişti.

Editör: TE Bilisim