Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Maliye Bakanlığı’nın Rize, Van ve Kütahya’da yaşanan doğal afet sebebiyle esnafın vergi borcunu taksitlendirmesi, Samsun’daki sel felaketini ise afet olarak görmemesine iş adamları tepki gösterdi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, bakanlığın, doğal afetlere maruz kalan Rize, Van ve Kütahya’nın Simav ilçesindeki mükelleflerin vergi dairelerine olan borçlarının taksitlendirilmesi için hazırlanan 7 seri numaralı Tahsilat Genel Tebliği’nde Samsun’un yer almamasının üzücü olduğunu söyledi. Reis, bu yanlıştan bir an önce dönülerek, Samsun’da yaşanan sel felaketinden etkilenen esnafın da söz konusu kapsam içine alınmasını istedi. Reis, Rize’nin, Maliye Bakanlığı’nın aldığı borç erteleme kararında yer almasının sevindirici olduğunu ama resmi makamların deyimiyle “500 yılda bir meydana gelen” felaketi yaşayan Samsun’un bu kapsama alınmamasının adaletsizlik olduğunu hatırlattı.

Temmuz ayında yaşanan sel felaketinde 14 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bin 368 iş yerinin zarar gördüğünü, esnafın günlerce dükkanını açamadığını vurgulayan Reis, “Temmuz ayında Samsun’da yaşanan sel felaketi resmi makamların deyimi ile 500 yılda bir yaşanan bir felaketti. Felakette yaşanan acılar hala belleklerimizde duruyor. Yaşanan sel felaketinde iş yerleri zarar gören esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi açısından vergi borçlarının ertelenmesi çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Geçmişte de KOSGEB Acil Destek Paketi'nden Rize ve Van yararlanmıştı ama Samsun yararlanmamıştı. Umarım Maliye Bakanlığı yaptığı hatadan çabuk dönerek, Samsun’u da kapsam içine alır ve bu adaletsiz karardan dönülür.” dedi.

Samsun milletvekillerine çağrıda bulunan KASİF Başkanı Osman Reis, ilin ikinci defa selden dolayı mağdur edildiğini ifade ederek, “Samsun milletvekilleri destek vererek Samsun esnafının maruz kaldığı bu haksız durumun bir an önce giderilmesi sağlanmalıdır. Rize, Van ve Simav’da yaşananlar doğal afet de Samsun’da yaşananlar başka bir şey mi?” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim