Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
DİSK’e bağlık Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi bir grup, taşeron işçilerin sendika üyeliğinin tanınmadığını belirterek önce Meclis önünde ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. Bakanlık önünde çadır kuran sendika üyeleri, polisin uyarısını dikkate almayınca gözaltına alındı.

Meclis önünde toplanan Dev Sağlık-İş üyeleri, taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekmek için açıklama yaptı. Eyleme bazı CHP’li vekiller de destek verdi. Grup temsilcileri burada yaptığı konuşmada sendikal haklarının ve yaklaşık 10 bin taşeron işçinin üyeliğinin verilmesini istedi. Açıklamanın ardından buradan ayrılan grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı. Sendika üyeleri bakan veya yetkili birisiyle görüşmeden buradan ayrılmayacağını belirtti. Grup üyeleri daha sonra bakanlık önüne çadır kurdu. Polis ekipleri, çadırın kaldırılması için göstericilere uyarıda bulundu. Bu sırada eyleme katılan küçük kız ailesi tarafından buradan uzaklaştırıldı. Ağlayarak eylem yerinden ayrılan küçük kız “Hakkımızı vermiyorlar” diye konuştu.

Yapılan uyarıları dikkate almayan sendika üyelerini polis çembere aldı. Kurulan çadır emniyet güçleri tarafından kaldırılmak istenirken, grup polise direndi. Yaşanan arbede sırasında göstericiler teker teker gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen eylemcilerin slogan atmayı sürdürdüğü görüldü. Göstericiler daha sonra Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Editör: TE Bilisim