Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi kapsamında öğrencilere ücretsiz dağıttığı tabletlerin ardından Sağlık Bakanlığı’nın fiziksel aktiviteyi teşvik ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ücretsiz dağıttığı bisikletler de internette satışa çıkarıldı. Öğrenciler, “Okul verdi. Temiz, rahat ve kullanışlıdır. Alana hayırlı olsun.” diye not düştükleri bisikletleri internette pazarlanıyor.


Fiziksel aktiviteyi teşvik ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Halk Sağlığı İl Müdürlükleri üzerinden ücretsiz dağıtımı yapılan bisikletler, ‘sahibinden’, ‘gittigidiyor’ ve ‘Letgo’ gibi internet siteleri ile sosyal paylaşım sitesi ‘facebook’ üzerinden açılan ikinci el sayfalarında yurdun dört bir yanında satışa çıkarıldı.

“TEMİZ, RAHAT VE KULLANIŞLIDIR. ALANA HAYIRLI OLSUN”

Ücretsiz dağıtılan bisikletlerin en çok satışa çıkarıldığı illerin başında Diyarbakır gelirken, okullarda dağıtılan bisikletlerden alan öğrenciler; “Okul verdi, 3 günlüktür 21 vites ve temiz, rahat ve kullanışlıdır. Alana hayırlı olsun” diye internette pazarlıyor. Öğrenciler, bisikletleri, internetteki satış sitelerinde birçok yönden çekilmiş fotoğrafı ve özelliklerini anlatan notlarla satıyor. Markası, modeli gibi özellikleriyle ilgili bilgilendirme de yapıyorlar. Öğrencilerin, alıcılara, ‘Garantisi yok ama temiz’ uyarısı yapmayı da ihmal etmiyor. Bisikletler, 100 TL ile 200 TL arasında satılıyor.

“DİYARBAKIR’DA 5 BİN 466 ADET BİSİKLET DAĞITIMI YAPILDI”

Konuyla ilgili Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, dağıtımın ve verilecek kişilerin kendileri tarafından belirlenmediğini, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında uygun görülen 22 okula bisiklet dağıtım yaptıklarını ifade ederek, “Şu ana kadar 5 bin 466 adet bisiklet dağıtımı yaptık. Bakanlık gönderiyor, biz de protokol gereği milli eğitime gönderiyoruz, onlar dağıtıyor.” dediler.

“HEDİYEDİR, İSTER BİNER, İSTER SATAR YAPACAK BİR ŞEY YOK”

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise verilen bisikletlerin kime verileceğini, söz konusu dağıtımın yapıldığı okullardaki kurulun karar verdiğini belirtti. Bisikletlerin hediye olarak verildiğini de hatırlatan yetkililer, “Bir şart ile verilmiş değil. Öğrencinin kendi tasarrufudur ve ister biner, ister satar, yapacak bir şey yok.” diye konuştular.


Cihan

Editör: TE Bilisim