Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, primlerini zamanında ödeyerek borç bırakmayan Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Viranşehir Belediyesi, onlarca büyük projeye imza atarak halkın takdirini toplarken, bu büyük projelere rağmen borçsuz kalmayı başardı. Her defasında borçsuz bir belediye olduklarını yineleyen BDP’li Viranşehir belediyesinin bu sözü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca resmi olarak onaylandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir Belediyesi'ne borçsuz olduğu için teşekkür etti. Çelik, belediyeye bir 'teşekkür mesajı' göndererek, bugüne kadar sosyal ve güvenlik prim borçlarının bulunmamasından dolayı teşekkür etti. Bakanlığın gönderdiği yazıda, “Belediye başkanlığınızın 2012 Aralık dönemi itibariyle kurumumuza borcunun bulunmaması nedeni ile sosyal güvenlik prim borçlarının ödenmesi hususunda gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimi bildirir, gelecek nesillere, gelişmiş, refah seviyesi yükselmiş bir ülke bırakılmasına katkı sağlayacak olan primlerinizin ödenmesindeki hassasiyetinizin devamı dileğimle yerel yönetimdeki hizmetlerinizde başarılar ve kolaylıklar dilerim. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik.” denildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, yıllardır belediyelerinin borçsuz bir belediye olduğunu yineledi. Burun, şöyle dedi: “1999 yılında ilk göreve geldiğimizde, bu belediye personelinin maaşını ödeyemiyordu. Her personelin 25 maaşı içerde kalmıştı. Tamirhaneye giden araçlar, tamir parası ödenemediği için rehin alınıyordu. Fakat biz halkımızla el ele verdik. Gücümüzü halkımızdan aldık ve bu günlere devasa projelerle geldik. Borçlu olarak belediyeyi aldık, borçsuz olarak devam ediyoruz. Halkımıza, bize verdikleri güç ve destek için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim