Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince bir mahallede yapılan denetimler sonucunda bakkalda satılan 221 adet 19 kalemde veteriner tıbbi ürüne el konuldu. Bakkala ise 15 bin 466 lira para cezası kesildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler tarafından yapılan denetimler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, “09.02.2016 tarihinde ilimiz İncesu ilçesine bağlı bir mahallede bulunan bakkaliyede veteriner tıbbi ürün satışı yapıldığı İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler tarafından tespit edilmiştir. Söz konusu bakkalda bulunan 19 kalem toplam 221 adet veteriner tıbbi ürüne el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmiştir. Ayrıca ilgili bakkal hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'nun 37. Maddesinin 1. Fıkrasının 'g' bendine göre 15 bin 466 TL idari para cezası verilmiştir. Veteriner tıbbi ürünlerin toptan ve perakende satışı veteriner tıbbi ürün perakende satış izni bulunan klinikler, ruhsatlı veteriner ecza depoları ve eczaneler kanalı ile yapılmaktadır. Belirtilen yerler dışında satışı kesinlikle yasaktır.” denildi.

Editör: TE Bilisim