Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Restoranların park alanlarında valelerin vestiyerlerinden anahtarları almak suretiyle, ayrıca vale kılığına girerek otoları çalan ve çalıntı otoların motor ve şasi numaralarını değiştiren şüpheliler yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Çankaya ilçesi, Balgat semtindeki restoranların park alanlarına park edilen otoları, vale tabir edilen kişilerin vestiyerlerinde asılı olan araç anahtarlarını alarak çalan, ayrıca vale kılığına girerek müşterilerin park ettiği otoların anahtarlarını almak suretiyle otomobilleri çalan ve çalıntı otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştiren şüpheli dört kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet müdürlüğü sitesinde yer alan açıklamaya göre, şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğince üç aylık bir çalışma yapıldığı bildirildi. Çalışmalar sonunda Çankaya ilçesi, Balgat semtindeki restoranların park alanlarına park edilen otoları, vale tabir edilen kişilerin vestiyerlerinde asılı olan araç anahtarlarını alarak otoları çalan, ayrıca vale kılığına girerek de müşterilerin park ettiği otoların anahtarlarını almak suretiyle otoları çalan ve çalıntı otoların motor ve şasi numaralarını değiştiren şüpheli dört kişi, 6 adet çalıntı otomobil ile birlikte yakalandı. Açıklamada, yakalanan şüpheli şahısların haklarında düzenlenen soruşturma evrakları ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim