Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), tarihî Paşa Konağı'nı Basın Müzesi olarak şehre kazandırıyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın desteğe değer bulduğu projenin imzaları atıldı. Yaklaşık 135 bin lira harcanacak projede çalışmalara başlandı. Basın Müzesi, 130 yıllık geçmişe sahip Balıkesir basın tarihine ışık tutacağı gibi şehirde görülmeye değer tarih miraslarına bir yenisi eklenmiş olacak.

BGC'nin hazırlayıp GMKA 2013 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sunduğu "Tarihî Paşa Konağı Medya Merkezi ve Basın Müzesi", desteklenmeye lâyık bulunan 46 proje arasında yer aldı. BGC Başkanı Ramazan Demir, destek sözleşmesini GMKA'da düzenlenen törende Ajans Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile birlikte imzaladı. BGC Genel Sekreteri Devrim Derin, uygulanmasına hemen başlanacağını açıkladığı projenin, Balıkesir basınının yüzakı olacağını söyledi. Balıkesir'in 130 yıllık basın tarihe yönelik bugüne değin ciddi bir çalışma olmadığına dikkat çeken Derin, bu eksikliğin giderilmesi noktasında BGC'nin son yıllardaki en ciddi adımı attığını ifade etti. Derin, Balıkesir'in ilk gazetesini "Ses" adıyla yayımlayan Hasan Basri Çantay'dan Mustafa Necati Bey'e, Münir Yenal'den Cahit Albayrak'a, Şemsi Aran'dan İzzettin Yaşbek'e, Fikri Özakbaş'tan Ekrem Balıbek'e kadar katkı ve emeği geçen üstatların anısının da yaşatılacağı müzede, geçmişten günümüze gazete, dergi, radyo ve televizyon yayıncılığı alanında kullanılan malzemelerin sergileneceğini açıkladı. BGC yönetimin bu konu üzerine uzun süredir yürüttüğü çalışmaları belli bir noktaya getirmenin gururunu Balıkesir basınıyla paylaştıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

BALIKESİR BASININA ÇAĞRI

Müzenin oluşturulmasında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile işbirliği yapılacağını açıklayan Genel Sekreter Derin, ildeki basın yayın kuruluşlarının sahip ve yöneticileriyle gazetecilere de arşivlerindeki malzemeleri, sergilenmek üzere BGC Genel Sekreterliğine tutanakla teslim etmeleri çağrısında bulundu. Devrim Derin, BGC Medya Merkezi olarak kullanılmaya başlanan Paşa Konağı'nın Basın Müzesi'ne dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan projenin iştirakçileri arasında İl Özel İdare Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği ve Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği'nin de bulunduğunu bildirdi.

Editör: TE Bilisim