Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2. Sakarya Mahallesi'nde yapılması planlanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası için, Türkiye çapında proje yarışması başlattı. 27 Eylül 2016 tarihinde katılımların sona ereceği yarışmada 1'nci gelecek projeye, 100 bin TL para ödülü verilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mevcut durumda olan ve kent merkezini rahatlatmak amacıyla yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde, kente bütünüyle hakim bir konum seçildiğini ifade ederek, "Tasarımcılardan temelde; çağın hizmet gereksinimlerine cevap verebilecek bir organizasyon yapısı olan, yapılı ve doğal çevreye duyarlı tasarım ilkelerinin benimsendiği, belediye hizmetlerinin yanı sıra halk için sosyal bir merkez ve çekim alanı niteliği taşıyacak, bulunduğu konum itibariyle Balıkesir'e önemli bir siluet değeri kazandıracak bir yapı beklenmektedir." dedi.

Yarışmaya katılacak mimarların projeyi bir çekim alanı niteliği taşıyacak şekilde ve halk için sosyal bir merkez olacak biçimde düzenlemesi gerektiğini ifade eden Uğur, şunları söyledi: "Sizler bu yarışma kapsamında; tarihinden, mimari mirasından, halkına hizmet aşkından, yola çıkan şiarı projenize ışık tutmalıdır. Yukarıda zikrettiğimiz hassasiyetlerimizin varlığı çerçevesinde geniş dimağlarınızdan çıkacak projeleri görmek, en akılcı, en akla yatkın bulunacak projenin seçildiği akabinde yapıldığı günlerin heyecanı içerisindeyiz. Başta emeğinize, yüreğinize, ellerinize daha şimdiden teşekkürlerimi sunarken siz katılımcılarımıza yaşam boyu mutluluklar diliyorum."

Ayrıca proje hakkında gerekli bilgiler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden temin edilebilir. Adres; http://www.balikesir.bel.tr/duyurular/balikesir-buyuksehir-belediyesi-hizmet-binasi-mimari-proje-yarismasi.Cihan

Editör: TE Bilisim