Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin "Yavuz" isimli robotu, Romanya'nın başşehri Bükreş'te düzenlenen 11. Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatları'nda birinci oldu. BAÜ Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Topluluğu, yarışmaya robot ve yazım ekibi olarak iki kategoride katıldı. Yarışma sonucunda Türkiye'ye bir altın, iki gümüş ve iki bronz madalyayla döndüler.

BAÜ Güçlü Yarınlar Platformu, Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) 3D Yazılım Kulübü ve İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nin beraber hazırladığı projeler, büyük bir başarıya imza attı. 16-20 Mayıs 2013 arasında düzenlenen olimpiyatlarda üniversiteyi temsil eden BAÜ Ar-Ge Topluluğu, "Çizgi İzleyen Robot" kategorisde takım halinde dünya birincisi ve dünya ikincisi, "Mini Sumo" kategorisinde ikinci ve üçüncü oldu. 3D Yazılım Kulübü öğrencileri ise "Yazılım" kategorisinde dünya ikinciliği kazandı.

Finallerine 45 ülkeden toplam 255 projenin katıldığı olimpiyat sonunda BAÜ Ar-Ge ve NEF 3D Yazım Kulübü, ödül ve madalyalarını Palatul National al Copiilor binasındaki törenle aldı. Bu sene BAÜ'yü temsilen Ahmet Polat, Abdullah Ersöz, Emre Kırmızıoğlu, Yasin Yargıcı, Kaan Algül ve Akif Yılmaz adlı öğrenciler, Öğretim Görevlisi Aydın Kahraman ve Elektronik Öğretmeni Mustafa Taşcı danışmanlığında yarışmaya katıldı. Projeye büyük destek veren NEF Dekanı Prof. Dr. Bülent Özdemir de "Short Movie" kategorisinde jüri üyeliği yaptı.

Infomatrix, her sene Hardware Control Programming Computer Art-Robotics ve Short Movie kategorilerinde, birçok ülkeden lise ve üniversite öğrencilerinin biraraya gelmesiyle düzenleniyor.

Editör: TE Bilisim