Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Balıkesir İl Jandarma Kaçakçılık Organize Mali İşler Ekipleri, Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi'nde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik, altı adreste eşzamanlı arama yaptı. Yüklü miktarda uyuşturucu madde, kenevir tohumu, 1 adet hassas tartı, 2 adet esrar elemeye yarayan metal süzgeç düzeneği, 1 adet "kova" tabir edilen ve esrar içmeye yarayan düzenek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 96 adet av tüfeği fişeği ve 29 adet esrar maddesi karışımlı sarma sigara düzeneği ele geçirildi.

Güre Mahallesi'nde ise kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı ile parada sahtecilik zanlılarına yönelik operasyonda, dört adreste ve bir arabada yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 30 adet av tüfeği fişeği, 2 adet dedektör, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 22 adet madeni para, 2 adet kolye, 3 adet obje, 4 adet gravür resim, 39 adet kırık küp parçası ve 5 adet yüzük ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, Edremit Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi'nde de kanunsuz yollardan yurtdışına çıkmaya çalıştığı tespit edilen 11 Suriye ve 1 Filistin uyruklu kaçak göçmen, iki organizatörle birlikte yakalandı. Organizatörlük yaptığı tespit edilen M.A.G. ve Ü.Y. mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan M.A.G. adli kontrolle serbest bırakıldı, Ü.Y. ise tutuklandı.

Editör: TE Bilisim