Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Balıkesir'de şehiriçi yolcu taşıyan taksi dolmuş şoförleri, kendilerine trafik polisleri tarafından SRC belgesi ve renkli cam sebebiyle 700 lira ceza kesildiği gerekçesiyle toplu taşıma merkezine giriş çıkışları arabalarıyla kapattı. Araç sahipleri, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem ve emniyet yetkililerinin araya girmesiyle eyleme son verdi.

Eylem yapan şoförler adına konuşan Emre Varol, aralarından bazılarının ehliyet yaşı SRC belgesini almaya yetmediği için 700 lira ceza kesildiğini belirterek, "Devlet, SRC sınavını yılda dört kez yapıyor. Bu yılın son sınavı aralık ayı içerisinde yapılacaktı ancak ertelendi. Bu arkadaşlar başvuru yaptılar ancak sınavı devlet ertelendiği için SRC belgesi olmadığı için ceza yazılıyor. Bu konuda herkes mağdur. Sesimizi belediye, Trafik şube müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın duyması gerekiyordu. Yaptığımız bu eylemle sesimizi duymalarını istiyoruz. Bize vermedikleri belgeyi bizden isleyemezler. Haksız yere ceza yediğimizi düşünüyoruz." dedi. Bazı taksi şoförleri ise fabrika çıkışında renkli camlı olan arabalarına, trafik polisleri tarafından 180 lira ceza kestiğinden şikayet etti.

BESOB Başkan Erdem, eylem sebebiyle toplu taşıma merkezine giderek, yolun trafiğe açılmasını istedi. Çözüm için ilk muhatabın oda olduğunu belirten Erdem, "Biz sizin sonuna kadar arkanızdayız. Kolayı zora sokmayın. Lütfen yolu açın, yanlış yapmayalım." dedi. Çözüm için kendilerine söz verilmesi üzerine toplu taşıma merkezinin giriş ve çıkışlarını kapatan taksi dolmuş şoförleri, yolu tekrar açtı.

Editör: TE Bilisim