Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Polis, Balıkesir il merkezinde ve Edremit ilçesinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Yakalanan 12 şüpheliden 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM birimleri görevlilerince 18.11.2014 ile 25.11.2014 tarihleri arasında Balıkesir il merkezinde ve Edremit ilçesinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik planlı bir operasyon yapıldı. Polisin yaptığı operasyonda toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden çok sayıda uyuşturucu veya uyarıcı madde (bonzai, ecstasy sentetik tablet ve esrar) elde edildi. Yakalanan şüphelilerden A.U., M.K., N.B., İ.D., S.İ., S.Ç., N.K., M.Y., T.D., M.A., O.D. ve N.P. isimli 12 şüpheliden T.D., M.A., O.D. ve N.P. isimli 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Operasyon esnasında ele geçirilen malzeme; satışa hazır hale getirilmiş 3 parça halinde toplam 685 gram esrar maddesi, 2 parça halinde 5,10 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ve 154 adet ecstasy sentetik tablet ele geçirildi.

UYUŞTURUCULARI MİDESİNDE ZULA YAPTI

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM birimleri görevlilerince 22.11.2014 günü yapılan operasyonda, olayla ile ilgili olarak yakalanan S.İ. isimli şahsın 23.11.2014 günü paketler içerisindeki uyuşturucu maddeleri yuttuğunu beyanla, Balıkesir Devlet Hastanesi'ne müracaatta bulunması üzerine şahsın yapılan muayenesinde; midesinde birkaç adet yeşil renkli madde içeren ağzı kilitli poşet olduğu tespit edildi. Yapılan endoskopik yöntemlerle şahsın midesindeki uyuşturucu madde temizlendikten sonra cerrahi müdahale ile şahsın midesinden çıkarılan kilitli poşet içerisinde 3,80 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ele geçirildi.

Şahsın midesinde bulunan yeşil renkli madde poşetlerinden bir kaçının midede açılarak maddenin mideye yayılmış olduğu, bu nedenden dolayı şahsın yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. S.İ.’nin kilitli poşet içerisinde bulunan sentetik kannabinoid (bonzai) maddesini 22.11.2014 günü polis tarafından yakalanmadan hemen önce yuttuğu öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz ve ilçelerinde gençliğimizi zehirleyen ve uyuşturucuya özendiren ve kaçakçılık yapan şahıslara yönelik olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edilecektir. Halkımızın emniyet birimlerine ilettiği şikâyet ve ihbarlar en ince ayrıntısına kadar titizlikle araştırılıp en etkili şekilde sonuçlandırılmaktadır.” denildi.


Editör: TE Bilisim