Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı ve DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'nın katkılarıyla yaptırılan ünite, 15 yatak kapasiteli. Ünitenin açılış törenine Vali Ahmet Turhan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hasan Yılmaz, BSO Başkanı Ahmet Kula ve Meclis Başkanı Yırcalı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, işadamları ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Yırcalı, hizmete açılan merkeze mütevazi bir katkı yaptıklarını belirterek, "Balıkesirlilere hayırlı olsun. Balıkesir'in sosyal ve ekonomik hayatıyla yoğrulmuş bir aileyiz. Ulusal ve uluslararası pozisyonumuza rağmen Balıkesir'den hiç ayrılmadık. Ufak da olsa bir katkımız olduysa ne mutlu bizlere." dedi. Vali Turhan ise Balıkesir'den diğer illere hasta sevk etmemek için çalıştıklarını söyledi. Rona Yırcalı'ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Sağlık gündemde olduğunda, başka hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Hastalarımızı bir başka şehre göndermek, onların sıkıntılarını adeta katlıyor. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte bin yataklı devlet hastanesinin yapılmasıyla bırakın hasta göndermeyi, dışarıdan hastalar bize gelecek. Hayırseverlerimizin sağlık ve eğitimde katkı sağlaması, sosyal sorumluluk çerçevesinde oldukça anlamlı. Bu katkılar, Balıkesirlilik duygusu oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Turhan, Yırcalı ve diğer katılımcılar, okunan duanın ardından kurdele keserek merkezi hizmete açtı. Vali Turhan ve beraberindekiler, serviste yatan çocuk hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Editör: TE Bilisim