Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, son günlerde yaşanan hukuk dışı olaylardan dolayı Türkiye'de ileri demokrasinin yerleşmesinden söz etmenin mümkün olmadığını söyledi. Türkiye için "ileri demokrasi" cümlesini söylemenin bile fazla olduğunu kaydetti. Manisa ile İstanbul baroları işbirliğiyle Manisa Adliye Sarayı konferans salonunda düzenlenen "Ceza Mahkemesi Kanunu" konulu eğitim seminerinin açılışında konuşan Balkız, her şeyden önce yaptıkları mesleğin önünde birer engel oluşturan avukatların dosya inceleme yetkileri, makul şüphe ve somut delile dayalı şüphe gibi pek çok olayı değerlendireceklerini söyledi.

'HUKUKSUZLUĞA DİRENMEK, AVUKAT VE BAROLARIN ÜZERİNDE KALDI'

Hukukun üstünlüğünü temin etme noktasında önce ferdi olarak avukat, sonra da Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) olarak bu çalışmanın içerisinde olacaklarını belirten Zeynel Balkız, "Hukuksuzluğa karşı direnmek, bu mücadeleyi vermek maalesef yaşanan olaylarda gördüğümüz gibi avukatların ve baroların üzerinde kalmıştır. Bu bayrak, kutsal bir bayrak. Evet, hak arama mücadelesini ve hukukun üstünlüğünü sağlama mücadelesini hep birlikte yürüteceğiz. Son günlerde Türkiye olarak iyi günler geçirmiyoruz. 16 yaşındaki bir çocuk, bir devlet büyüğüne hakaretten dolayı her türlü Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK)'nun koruma tedbirleri bir tarafa bırakılarak tutuklanabiliyor. Bunları hukuki saymak asla mümkün değil." dedi.

'YILMAYACAĞIZ, BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ'

Baro Başkanı Balkız, şöyle devam etti: "Aynı zamanda baştan beri eleştirdiğimiz gibi yazılmamış kitapların müellifleri, dizi senaryolarının editörleri, müellifleri, gazete köşe yazarları bugün şu veya bu yafta ile maalesef düşüncelerinden ve fikirlerinden dolayı tutuknabiliyorlar, gözaltına alınabiliyorlar. Türkiye için ileri demokrasinin yerleşmesi, bu kelimeyi söylemek bile fazladır. Bizim kullanacağımız şey hukukçular olarak, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü temin ederek, hepimizin bu evrensel çatı altında yaşaması, arzu ettiğimiz tek hedeftir. Onun için bu hedefe ulaşmak baroların üzerinde kalmıştır. Yılmayacağız, bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz."

Editör: TE Bilisim