Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Gaziantep Müze Müdürlüğü başkanlığında, Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün bilimsel danışmanlığında sürdürülen Doğanpınar Barajı Yenicehöyük kurtarma kazılarının 2015 yılı çalışmalarında 4. ay tamamlandı. Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç, 2013 yılında yapımına başlanan Doğanpınar Barajı'nın suları altında kalacak olan bölgede şimdiye kadar Erken ve Orta Tunç Çağı, Geç Demir Çağı, Hellenistik, Roma ve Orta Çağ kültürlerinin tespit edildiğini söyledi.

Ergeç, kazının Sacır suyu üzerinde yer alan arkeolojik alanlar üzerine geçekleştirilen az sayıda arkeolojik çalışmadan biri olduğunu ifade etti. Kazının Gaziantep’in Tunç Çağları dönemine ilişkin önem taşıdığını kaydeden Ergeç, çalışmanın dört farklı alandaki tranşelerde sürdürüldüğünü vurguladı. Kazı çalışmaları ile paralel bir şekilde belgelemeye yönelik fotoğraflama, çizim, envanter ve restorasyon çalışmalarının da kazı evinde yürütüldüğünü aktaran Ergeç, buna ara verilmeden yeni kazı sezonuna kadar devam edileceğini ifade etti. Çalışmalar sona erdiğinde, Gaziantep’in Sacır suyu boyundaki en erken yerleşimleri hakkında önemli bilgilere ulaşılması bekleniyor.











Editör: TE Bilisim