Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Erzurum'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Palandöken-Çat barajına 2 kilometre uzaklıktaki Karaşeyh köyü sakinleri, şebeke sularının akmaması nedeniyle eşek ve katır sırtında, at arabalarıyla evlerine bidonlarla su taşıyor.

250 haneli köyün bir kısmında şebeke suyu akarken, 50 hanenin yaşadığı yukarı mahallenin şebeke suyu akmıyor. Hane sakinleri içme suyu ihtiyacını karşılamak için bir kilometre uzaklıktaki köy meydan çeşmesinden eşek ve katır sırtında evlerine su taşıyor. Köylüler, eşek sırtında su taşımanın ayıbının kendilerinde olmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'ni suçluyor. Evlerinde içme suyu şebekesi bulunmasına rağmen musluklarından su akmadığını belirten köylüler, yetkililerden problemlerine çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Köylüler su problemlerinin çözüme kavuşturulmaması halinde, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeyeceklerine ifade ettiler. Kışın ve ilkbaharda su sıkıntılarının had safhaya ulaştığını belirten köylüler, yazın ise bir damla suya hasret kaldıklarını dile getirdiler.

Köy ihtiyar heyeti birinci azası Hayati Yılmaz, mahalle statüsündü olan köylerinin Büyükşehir Belediyesi'nden içme suyu hizmeti alamamasından şikayetçi oldu. Köy sakinlerinden Cemil Yılmaz ise su problemlerinin çözüme kavuşturulmaması halinde sandığa gitmeyeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim