İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Barış Manço 70'inci doğum gününde, annesinin memleketi Kozan’da oğlu Doğukan Manço'nun da katılımıyla anıldı.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi okul idaresi ve Adana İl Öğrenci Temsilcisi Büşra Ören’in davetlisi olarak ilçeye gelen merhum sanatçı Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço babasının 70. doğum yıldönümünü büyükannesi Rikkat Uyanık’ın memleketi Kozan’da kutladı.

Kozan Belediyesi Sinema Salonu’nda gerçekleşen etkinlik öğrencilerin canlı müzik eşliğinde Barış Manço’ya ait eserleri seslendirmesi ve müzik dinletileri ile başladı. Programda Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşegül Mucuk’un gerçekleştirdiği Barış Manço taklidi ise etkinliğe katılan Doğukan Manço, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve programa katılan heyet tarafından ilgiyle izlendi. Müzik dinletilerinin ardından Doğukan Manço babasının 70. doğum yıl dönümü onuruna hazırlanan keman şeklindeki üzerinde Barış Manço’nun resminin bulunduğu ve seni unutmadık yazılı pastayı keserek mumları üfledi.

MANÇO: BABAMIN ASIL ADI TOSUN YUSUF MEHMET BARIŞ MANÇO

Babasının yalnızca sanatçı olduğu için değil Türk Kültürü’nü yansıttığı için sevildiğini kaydeden Manço, "Halkımız babamı sadece şarkıcı olduğu için değil aynı zamanda Türk Kültürü’nün bir parçası olduğu için sevdi. O Türk Kültürü'nü eserleri ile tüm dünyaya taşıdı. Hepimizin bildiği üzere 1938-1945 yılları arasında ikinci dünya savaşı yaşanıyormuş. İşte babam o savaşın ortasında 1943 yılında dünyaya gelmiş. Büyükannem de babamın adını bu yüzden Barış koymuş. Ancak O’nun asıl ismi Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço’ydu." dedi.

Babasının hayatı ile ilgili çeşitli örnekler vererek kimi zaman duygulu kimi zaman ise hareketli anların yaşandığı etkinlikte Doğukan Manço, "Babam baba tarafından balkanlı anne tarafından ise Kozanlı. Bugün babaannemin memleketinde olmaktan çok mutluyum. Barış Manço Türk tarihi için önemli bir değerdir. Sizler bu değeri kendi çocuklarınıza benimsetmelisiniz. Babam 1988 yılında başlamış olduğu televizyon programlarında hep çocuklara yönelik programlar düzenlemişti. Yani o gelecek nesile önem veriyordu." diye konuştu.

Programda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’te bir selamlama konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların ardından program Barış Manço’nun hayatını ve gerçekleştirdiği programları aktaran slayt gösterileri ile devam etti.

Hayırsever İşadamı Yusuf Baysal tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’te bir plaket takdim edilirken, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’de Hayırsever İşadamı Yusuf Baysal’a bir plaket takdiminde bulundu. Programa katılan Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat’ta günün anısına Doğukan Manço’ya plaket takdim ederken Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Haluk Özen’de babaannesi Rikkat Uyanık’ın Kozan’da yaşadığı evin resminin bulunduğu tabloyu hediye etti.

Merhum sanatçı Barış Manço'nun Kozan’daki 70. doğum yıldönümü etkinliğine Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmen ve idarecilerinin yanı sıra, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda Doğukan Manço’ya babaannesi Rikkat Uyanık’ın yaşadığı Hamam Sokağı’nda bulunan evi gezdirildi.

Editör: TE Bilisim