Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Bursa Barosu, 7 Haziran seçimlerinde Bursa'dan milletvekili seçilen aralarında çok sayıda hukukçunun da bulunduğu isimleri buluşturdu. Vekillere hitaben konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, "Demokrasinin kökleşmesi hem hukuka olan güvenin yeniden tesisi, güvenilir yargının yeniden inşası konusunda, hep söyleye geldik adalete olan inanç toplumda kaybolduğunda o toplumun geleceği de olmuyor. Ne pahasına olursa olsun bence parlamentonun öncelikli görevci, yargıya olan güvenin yeniden tesisini sağlamak." dedi.

7 Haziran seçimleri sonrası barajı geçen siyasi partiler koalisyon hükümeti kurma girişimlerini sürdürürken 4 partinin milletvekilleri Bursa'da bir araya geldi. Almira Otel'de düzenlenen toplantıya AK Parti'den seçilen avukatlar İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Zekeriya Birkan ve Emine Yavuz Gözgeç ile işadamı Önder Matlı katıldı. CHP'den vekil seçilen Avukat Nurhayat Atmaca Kayışoğlu ile Eczacı Erkan Aydın, öğretim üyesi Lale Kocabıyık ve ziraat mühendisi Orhan Sarıbal'ın iştirak ettiği toplantıda MHP'den Kadir Koçdemir ve Tevfik Topçu yer aldı. HDP Milletvekili Asiye Kolçak ise toplantıya gecikmeli katıldı. Çiçeği burnundaki milletvekillerine hitaben kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yargıya olan güvenin azaldığını hatırlattı.

Baro Başkanı Demiröz, şunları kaydetti: "Demokrasiye inandıktan sonra siyasi inançlarımız ne olursa olsun bütün sorunların çözümü parlamentodur. Bu açıdan hayati değer taşıyan sorumluluklarla bu yetki verildi size halk tarafından. Demokrasinin kökleşmesi hem hukuka olan güvenin yeniden tesisi, güvenilir yargının yeniden inşası konusunda, hep söyleye geldik adalete olan inanç toplumda kaybolduğunda o toplumun geleceği de olmuyor. Ne pahasına olursa olsun bence parlamentonun öncelikli görevci, yargıya olan güvenin yeniden tesisini sağlamak."

BİRİSİNE HAKSIZLIK YAPILDIĞINDA KENDİMİZE YAPILMIŞ GİBİ GÖRMELİ VE HAREKETE GEÇMELİYİZ

Yargıyı sürekli eleştirdiklerine dikkat çeken Ekrem Demiröz, "Aslında hep yargıyı suçluyoruz, siyasetin müdahalelerinden yakınıyoruz ama bu süreçte bir şey daha gördük; bizler de adalete olan referanslarımızı kaybettik. Bizim ya da yakınlarımızın başına bir haksızlık geldiğinde kopardığımız haksızlığın binde biri aynı haksızlık başka birinin başına geldiğinde koparmadık. Herkes kendi derdi üzerinden adalet arıyor, kendi kuyularımızın dibinde, kendi sorunlarımızla boğuşup duruyoruz. Adalet çıtasını hepimiz için değer taşıyan boyuta taşımak lazım. Umuyorum ve diliyorum 'Bir insana haksızlık yapıldığında bu haksızlık hepimize yapılmıştır' dendiği gün bu ülkenin bir şansı olabilir. Demokrasi ekmektir, ekmeği olan insan özgürdür. Ülke için kararlar alacaksınız, yarınlar için birçok oluşumlara imza atacaksınız zannediyorum, hepimiz için geçerli olan bu; hiç kimsenin yasa önünde kendini ayrıcalıklı hissetmediği, yasaların uygulandığı için kendilerini ayrıcalıklı saydığı bir ülke bilinci sizin çok çabalamanıza bağlı. Yeniden hukuk üstün olsun, yeniden haksızlıklara uğradığımıza inandığımız gün tereddüt etmeden güvenilir kapılarımız olsun yargı gibi."

TOPLANTIYA BEBEĞİYLE BİRLİKTE GELDİ

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise şunları dile getirdi: "Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz, mutlaka sorunlar olabilir AK Parti hükümeti de zaten bu konuda hassas çalışmalar var bizler de yeni vekiller olarak bu çalışmalara katkı koyacağız." MHP Milletvekili Kadir Koçdemir de "7 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği ana mesaj; 'Ben gururlanma, böbürlenme istemiyorum, küsme istemiyorum, bir araya gelin konuşun, birbirinizin yanlışı düzeltin' şeklindeydi. Siyasette bu mesajı alıp ona göre hareket etmek durumunda." diye konuştu. CHP adına söz alan Lale Kocabıyık ise "Bizler seçim sonrasında halkımızın oylarıyla vekil seçtik, görev sorumluluğumuzun bilincinde olarak hizmet edeceğiz." ifadesini kullandı. CHP Milletvekili Nurhayat Atmaca Kayışoğlu, 3 yaşındaki kızı Arya ile birlikte toplantıya katılması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim