Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

Evsel atıkları ekonomiye geri kazandırmak isteyen Başakşehir Belediyesi, ilçenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ile okul ve konutlarda bilinçlendirme çalışmaları yaptı. Çalışma sonucunda ayrıştırılan çöplerden aylık 700 ton geri dönüşümlü atık elde edildi.

Başakşehir Belediyesi, İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTAŞ)’nin İstanbul genelinde gerçekleştirildiği ‘Katı Atık Karekterizasyon’ çalışmasına katıldı. Ekonomiye katkı sağlamak için yürütülen çalışmada geri dönüşüm ürünlerinde ilk sırayı kağıt, cam, pet şişe, poşet, plastik, metal atıklar aldı. Çalışmada; toplanan aylık 12 bin 600 ton çöpün yüzde 30’unun geri dönüşüm malzemesi olduğu tespit edildi. İlçeye yerleştirilen geri dönüşüm ürünlerinin ayrıştırıldığı atık kutuları sayesinde çöpe gitmeden günlük 23 ton malzeme toplandı.

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü H. Dursun Ağaç konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Belediye olarak kısım kısım ilerleyip bütün ilçeyi kapsayacak bir geri dönüşüm çalışması yürütmekteyiz. Başakşehir 1 ve 2. Etap, Bahçeşehir 4 ve 5. Etap, Kayaşehir 1 ve 2. Kısım, Oyakkent, Göçmen Konutları, Deprem Konutları ve Onurkent’te geri dönüşüm çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın geri dönüşüm ürünlerini çöpten ayrı toplamalarını, geri dönüşüm ünitesine bırakılmak üzere kat görevlisine ya da kendilerinin bizzat geri dönüşüme ünitesine bırakmalarını bekliyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim