Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Başakşehir Belediyesi bilgi evi öğrencileri, ebeveynlerin söylediği “Çocuklarımız anlattıklarımızı değil yaptıklarımızı hayatlarına uyguluyor.” sözünden yola çıkarak ‘Bizim Kurallar’ isimli kısa film çekti. Toplumda sosyal bilinç uyandırmak, farkındalığa yol açmayı hedefleyen filmde, trafik kuralları mizahi dille anlatıldı.

Filmde, bilgi evinin tiyatro bölümünde eğitim alan öğrenci ve öğretmenlere Şahintepe Bilgievi Müdürü Ergün Mantuz da kamera karşısına geçerek destek verdi. Ayşe Şahinboy’un yazdığı kısa filmin yönetmenliğini ise tiyatro öğretmeni Osman Doğan yaptı. Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri Tiyatro Kulübü bünyesinde alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülen derslerde her sene 4 bine yakın öğrenci tiyatro ve sinema alanında eğitim alıyor. Verilen eğitimlerde öncelikle tiyatro ve sinema ile ilgili teknik bilgiler edinen öğrenciler teoride öğrendikleri kamera karşında ve sahnede uyguluyor.

Editör: TE Bilisim