AK Parti Kızılcahamam kampında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili iddialara da son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan “Ayasofya'yı bir şartla ibadete açarız” derken bu şartın Sultanahmet'in dolması olduğunu ifade etti.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Kızılcahamam'daki AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ikinci gününde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılmasının gündemde olup olmadığı yönündeki soruya ise tek bir şartlarının olduğu yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan’a sorulan sorular arasında Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı da vardı. Erdoğan bu soruya, “Sultanahmet çok boş. Sultanahmet dolarsa Ayasofya’yı da gündeme alabiliriz” şeklinde cevap verdi.

Anadolu Gençlik Birliği, Ayasofya'nın ibadete açılması için geçtiğimiz haftalarda bir imza kampanyası başlatmıştı. “İmzanla Zincirleri Kır” kampanyasında 10 milyon imzanın toplanması planlandı.

AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Eren 15 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında düzenledikleri imza kampanyasında beklediklerinin üzerinde bir alakayla karşılaştıklarını, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle 5 milyon imza sınırının aşıldığını bildirdi. Kampanyaya destek veren diğer sendika ve sivil toplum kuruluşları ve yurtdışında toplanan imzaların da bir araya gelmesiyle bu rakamın 7 milyonun üzerinde olduğu değerlendiriliyor.

Editör: TE Bilisim