Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı'da BDP heyeti ile Öcalan'ın görüşmesinin devam ettiğini söyledi. Erdoğan, kendilerinin verdiği mesajın silahların bırakılmasına yönelik olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapacağı ziyarette bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınacağını anlatan Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. BDP heyetinin İmralı’ya yaptığı ziyareti değerlendiren Erdoğan, “İmralı’daki görüşme devam ediyor. İmralı’dan Öcalan, BDP heyetinde ne gibi telkinlerde bulunur, ne söyler, onu bilemeyiz. BDP heyeti döndükten sonra ne gibi mesajlar alınmış bunu öğreneceğiz. Sürece ilişkin sürekli verdiğimiz mesaj silahların bırakılmasıdır. Silahların bırakılması ile birlikte ülkemizdeki terör örgütüne mensup insanların ülkemizi terk etmeleridir. Ülkemizi terk etmelerine yönelik daha önce yaşanmış talihsiz olayların yaşanmaması için tedbirlerimizi alacağız. Bütün ülkeyi dolaşıyoruz, halkımızın beklentileri istikametinde refahın huzurun beklentileri var. Taşın altına hep birlikte elimize koymalıyız.” ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakan’ı Merkel’in Türkiye ziyareti öncesi kamuoyuna yansıyan sözlerinin sorulması üzerine Başbakan şunları söyledi: “Merkel’in ziyareti ile ilgili göreve geldiği andan itibaren sürekli AB sürecine yönelik hep imtiyazlı ortaklı ifadesini kullanmış, kendilerinin dönem başkanlığında orada bazı fasılların açılmasını sağlamıştır, son iki buçuk yıldır fasıl açmak gibi bir şey olmadı. Almaya’nın bu noktadaki tutumu Fransa ile çok örtüştü, iki AB üyesi bu dönem içinde gerekli desteği vermedi. Fransa’daki değişim ile birlikte Fransa ile Almanya’daki bakışlarda da değişim söz konusu, fasılların açılması noktasında Merkel’in yaptığı olumlu açıklama İrlanda dönem başkanlığında karşılığını bulacaktır.”

Merkel’in Suriye ile ilgili endişelerini dile getirdiği açıklamanın sorulması üzerine Erdoğan, “Savaşın olduğu hiçbir yerde ben endişe taşımıyorum demek mümkün değil, 70 bine yakın insan Suriye’de ölmüş vaziyette. Sadece Suriye içinde 2 milyonu aşkın insan göçmen durumunda. Bütün bunlara rağmen Türkiye olarak bu işin birinci derecede zararı olan ülkeyiz, 910 km sınırımız var. Herhangi bir şey olabilecek durumda biz bütün tedbirimizi aldık alacağız. Suriye haklının özgürlük mücadelesinde de yanında olmaya devam edeceğiz. AK Parti iktidarında devam edeceğiz. Türk halkı mazlumların yanında yer almıştır. Bu konuda muhalif sesler çıkmasına rağmen o seslerin nerede nasıl beyanlar verdikleri ortadadır, bizim onlardan farkımızdır.” diye konuştu.

Köprü ihalesinin iptalini de yorumlayan Erdoğan, “Rakamı küçük bulduğumuz için bu ihaleyi iptal ettik. Burada beklediğimiz çok fevkinde bir rakamdı. Bu en altı bile yakalayan bir rakam olmadı. Özelleştirmenin farklı yanları var. İlla blok satış olacak diye bir şey yok. Belli bir oranını halka açmak gibi bu özelleştirmede bu adımı atabiliriz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim