Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 Erdoğan, Musevi Komitesi'nin kendisine verdiği "Cesaret Ödülü" ile ilgili soruya, "İyi ama o tarihte İsrail'le aramız böyle değildi" şeklinde cevap verdi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ordu ve Hatay mitingi sonrası Ankara'ya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteciler, Erdoğan'a 2004 yılında New York'ta American Jewish Committee (Amerikan MuseviKomitesi-AJC) tarafından "Üstün Cesaret Ödülü" alması olayını sordu. Erdoğan bu soruya, "İyi ama o tarihte İsrail'le aramız böyle değildi. Ayrıca Filistin-İsrail ilişkileri de böyle değildi. Mavi Marmara olayı yaşanmamıştı. Ben o nişanı hediye diye, rüşvet diye kabul edip sustum mu?" şeklinde cevap verdi.

İşte Erdoğan'a sorulan o soru...

KEMAL KILIÇDAROĞLU, SİZE AMERİKAN MUSEVİ KOMİTESİ TARAFINDAN VERİLEN NİŞANI, İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRISINDAN SONRA GERİ İADE ETMENİZİ İSTEDİ. BÖYLE BİR DÜŞÜNCENİZ VAR MI?

Bana verilen Musevi nişanını dillerine dolamışlar. Başbakanlığımın ilk yıllarında verilen nişanlar. İyi ama o tarihte İsrail'le aramız böyle değildi. Ayrıca Filistin-İsrail ilişkileri de böyle değildi. Mavi Marmara olayı yaşanmamıştı. Ben o nişanı hediye diye, rüşvet diye kabul edip sustum mu? Hayır. Gazze katliamına karşı en yüksek ses benden çıkıyor.

"ASIL KIRICI AMERİKA"

Başbakan Erdoğan, Gazze'de katliam yapan İsrail'e yönelik 'Hitler'i geçtiler' şeklindeki tepkisini eleştiren ABD Dışişleri'ne de cevap verdi. Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, Hitler yorumunu 'kırıcı ve yanlış' olarak yorumladığı hatırlatılan Erdoğan, 'Ben öncelikle Amerika'yı özeleştiriye davet ediyorum. Asıl üzücü, kırıcı açıklamaları Amerika yapmıştır şu ana kadar. 500 ton bomba atılmış, 300'ü aşkın insan ölmüştür. Bunların karşısında hâlâ Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada asıl özeleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır' dedi. Erdoğan, 'Kumsaldaki çocukları öldürecek kadar bu iş ihanete varmıştır. Amerika gibi bir ülke bunları nasıl görmemezlikten gelebilir? Tabi burada onların ciğeri sızlamıyor ama bizim sızlıyor. Çünkü bizim farklı bağlılıklarımız var. Bıraksınlar biz de düşündüğümüzü konuşalım yani. Onlar bize metin gönderecek de o metni mi okuyacağız?' ifadelerini kullandı.

 

Yeni Şafak



Editör: TE Bilisim