Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li heyetin Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin daha önce başlayan sürecin devamı olduğunu söyledi. Gündemlerinde yeni bir Oslo süreci olmadığını aktaran Başbakan Erdoğan, ancak bu ihtimalin önünün kapatılmaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gabon, Nijer ve Senegal’i kapsayan Afrika turu öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katıldı.

Toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, İmralı süreci ile ilgili soru üzerine, sürecin yeni olmadığını, daha önce başlayan girişimlerin devamı olduğunu vurguladı. Basın mensuplarının, PKK'nın Avrupa ayağı ile bir görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, geçmişte yapılan Oslo görüşmelerini hatırlattı. Gündemlerinde yeni bir Oslo süreci olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Gelecekte buna benzer farklı gelişmeler olabilir mi? Olabilir. Bunun önünü kapamanın bir anlamı yor. Bu Oslo'da olmaz, başka bir yerde olur. Avrupa bölücü terör örgütünün siyasi ayağıdır. Onlar şu anda İmralı’ya karşı farklı yaklaşmaktadır. Bu hassasiyetleri incelikleri görmemiz lazım.” dedi.

Erdoğan 4’ünca yargı paketinde terör örgütü mensuplarına af olup olmayacağı sorusuna da “Şunu açık net söylüyorum; teröre bulaşmış olanları bağışlayan genel af asla söz konusu değildir. Bunun da bilinmesini istiyorum. İmralı için ev hapsi... Böyle şeyler uyduruluyor. Böyle bir şey asla söz konusu değil. AK Parti’nin iktidarında asla böyle bir şey olamaz.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürece kredi verecekleri yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun samimi ve dürüst davranmadığını savundu. Kılıçdaroğlu'nun beraberindeki heyetle kendilerine yaptığı ziyareti hatırlatan Erdoğan, "Ama buna rağmen yine söylüyorum. Samimi ise dürüst ise versin 3 arkadaşına talimatı. Ben de burada sizi şahit tutuyorum. Ve arkadaşlarıma talimatı veriyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim