Akıl topal eşektir, onunla menzile varılmaz. Akıl mı itaat mı? Akıl topal eşektir, onunla menzile varılmaz. Akıl mı itaat mı?
Memur-Sen, kamuda çalışanların kıyafet özgürlüğü için '10 Milyon İmza Kampanyası' çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a haberci güvercinleri gönderildi.

Sağanak yağışın altında Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan imza kampanyasında konuşan Kırıkkale Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer, Memur-Sen Konfederasyonu'nun kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlükleri savunduğunu, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyledi. İmza kampanyasında dikkat çekmek istedikleri konunun TBMM İçtüzüğü'nün antidemokratik 56. Maddesi olduğunu ifade eden Sümer, “Karşımızdaki tablo şudur: Milletin seçtiği vekiller, kendi kıyafetini seçememektedir. Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanmayan kadınlar gerçeği de söz ardı edilmemelidir. Milyonların oyu ile seçilen Merve Kavakçı'ya, darbe dönemi ürünü bir içtüzükle haddi bildirilmiştir." dedi.

Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü desteklediklerini ifade eden Sümer, "Öğrencilere tanınmış olan kılık kıyafet özgürlüğü, öğrenciler ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlık'a sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz." diye konuştu.

        Ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gitsin diye haberci güvercinleri uçuruldu.

Editör: TE Bilisim