Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
Başbakan Recep Tayip Erdoğan Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçesinde BDP’li belediyelere yüklendi. Vatandaşı teröre karşı ortak mücadeleye de davet eden Erdoğan, "Terör belasına karşı ortak mücadele vereceğiz. Bir olacak, beraber olacağız." dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Viranşehir’de yaptığı toplu açılış töreninin ardından Ceylanpınar’da vatandaşlara seslendi. Geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar sınırında Suriye ordusu ile muhalifler arasında yaşanan çatışmaya değinen Erdoğan, yaşanan sıkıntıların kısa süre içerisinde son bulacağını söyledi. Sınır ötesinde yaşanan savaş nedeniyle Suriyelilere kapılarını açtıklarını aktaran Erdoğan, hiçbir destek almadan hazırlanan kamplara dikkat çekti. Savaş bitene kadar Suriyeli sığınmacılara kucak açacakalrını sözlerine ekleyen Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimizin bu ikinci evlerinde. Suriye’de sulh sağlanana kadar burada kardeşlik görevimizi yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Esed zulmünün de er ya da geç biteceğinin altını çizen Erdoğan, "Zül ile abad olunmaz ve onlar da er veya geç gidicidir hak hakim olacak. Endişeniz olmasın." şeklinde konuştu.

Viranşehir’den sonra Ceylanpınar’da da birlik beraberlik mesajı veren Başbakan, etnik ırkçılığa karşı olduğunu yenileyerek, "Aramıza nifak tohumları ekenlere prim vermeyiniz." diye seslendi. Eğitim alanındaki düzenlemelerle eğitim engellerinin kaldırıldığını anlatan Erdoğan, "İmam hatibe giden kardeşlerim gidebiliyor muydu? Birçok engel vardı. Şimdi orta kısımlar açıldı, kat sayı kalktı. İstediğiniz üniversiteye gidebileceksiniz. İsteyen kuran, isteyen siyer nebi dersine girebilecek. Bakın nerden nereye geldik." diye konuştu. Ekonomik gelişmeleri de hatırlatan Erdoğan Türkiye’nin IMF’ye borç verecek seviyeye geldiklerini anlattı.

BDP’Lİ BELEDİYEYE YÜKLEDİ

Bu arada Başbakan Erdoğan, belediyesi BDP’nin elinde ulunan Ceylanpınar’da BDP’ye yüklendi. Ceylanpınar’ın çevre ve temizlik sorununa değinen Başbakan, "Helikopterle gelirken havadan baktım her taraf çöp içinde Ceylanpınarlı kardeşlerim bunu hak ediyor mu? Ama biz Ceylanpınar’ı ceylanın güzelliğine kavuşturacağız. Ceylanın gözleri ağlamasın." dedi.

İlçenin enerji sorununu çözeceklerini ifade eden başbakan, Ceylanpınarlılara da kaçak elektrik uyarısı yaptı. Erdoğan, "Ceylanpınar’ın enerji sorunun çözeceğiz. Ancak kaçak elektrik çok fazla. Ben biliyorum ki Ceylanpınarlı kardeşim helal haramı bilir. Birileri tükettiği enerjinin parasını öder de diğeri ödemezse bu helal mı? Öyleyse buna çok dikkat edeceğiz." diyerek ilçe halkını kaçak elektriğe karşı uyardı.
Erdoğan Ceylanpınar’da kangrene dönen tapu ve göçer sorununu da çözeceklerini müjdeledi. Sorunun ilgili bakanlık tarafından takip edildiğini belirterek, süratle çözeceklerini ifade etti. TİGEM’e eleman alınacağını da açıklayan Erdoğan, alınacak elemanların tamamının Ceylanpınarlı olacağını söyledi.

Teröre karşı ortak mücadele çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "10 yıl önce buralara geldiğimde benden olağan üstü hal’in kaldırılmasını istediniz. Biz bir ay için de olağan üstü hal’i kaldırdık, şimdi her şey olağan. Şimdi de terör belası var. Terör belasına karşı ortak mücadele vereceğiz. Bir olacak beraber olacağız. Birlik ve dirlik içinde olacağız. Bir zamanlar Kürtçe konuşmak yasakken şimdi TRT’nin bir kanalı kesintisiz Kürtçe, bir kanalı da Arapça yayın yapıyor."

"BİRLİK BERABERLİK YOLUNDA BERABER YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan buradaki konuşmasında birlik beraberliğe de vurgu yaptı. Birlik, kardeşlik yolunda beraber yürümeye devam edeceklerini belirten Başbakan şu ifadelere yer verdi: "Bu ülkede AK Parti iktidarı birliğin, beraberliğin iktidarıdır. Biz de ayrımcılık olamaz. Biz de Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Gürcü, Roman, böyle bir ayrılık olamaz. Biz Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'üyle biriz, beraberiz. Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum, Arap'ı Arap olduğu için sevmiyorum, yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum. Onun için aramıza nifak tohumları ekenlere, nifak tohumları atanlara asla prim vermeyiniz."

Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşlik etti.

Erdoğan Ceylanpınar'ın ardından Akçakale'ye hareket etti.

Editör: TE Bilisim