İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Sağlık sorunları nedeniyle dün tahliyesine karar verilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'un oğlu Tolga Saygun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in telefonla kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un oğlu Tolga Saygun, babasının son sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Babası Ergin Saygun'un sabah saatlerinde uyandığını anlatan Tolga Saygun şöyle konuştu: "Doktorunun bize verdiği bilgiye göre her şey iyi gidiyor. Ameliyatın cerrahi kısmı üstün bir başarıyla atlatıldı. Yoğun bakımdaki önemli aşamalardan biri de bu sabah uyanıp uyanamayacağı idi. Çok şükür uyandı. Sorduğu sorulara gerek gözünü kırparak gerekse elini sıkarak yanıtlar vermiş. Bu da bilincinin açık olduğunu gösteriyor. Bu önemli bir adımdı.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in telefonla kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydeden Tolga Saygun, “Dostları, sevdikleri, silah arkadaşları çok kişi aradı. Sayın Başbakanda geçmiş olsun dileğinde bulundu, sağ olsunlar kendileri. Meclis başkanımız kız kardeşimi aramış. Genelkurmay Başkanımız beni aradı.” diye konuştu.

Babasının sağlık durumunun bu şekilde gitmesi halinde 3-4 gün daha yoğun bakımda kalacağı bilgisini veren Tolga Saygun, “Komplike bir ameliyat olduğu için her an bir aksilik çıkma ihtimali mevcut. Hayati riski var. İnşallah birkaç gün sonra normal odaya çıkarıp orada takdir edecekleri süre sonrasında alıp eve götürmek istiyoruz.” dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Balyoz Planı'' davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un infazının durdurulmasına ve sağlık sorunları sebebiyle tahliyesine karar verilmişti.

Editör: TE Bilisim