İç Anadolu milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Başbakan Erdoğan, bölgedeki belediyelerin oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarından, AK Parti’nin en çok oy aldığı bölgelerden olan İç Anadolu’da belediye başkanları performanslarının vatandaşlar tarafından beğenilmediği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın milletvekilleriyle paylaştığı yerel seçim anket sonuçlarına göre, Kayseri yüzde 66 destek ile birinci sırada. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın memleketi Kırıkkale’de ise partinin oyu yüzde 58, belediye başkanını başarılı bulanların oranı ise yüzde 11.2 çıktı.

“Yerel seçimlerde yine AK Partiye oy veririm” diyenlerin oranının yüzde 13.5, “vermem” diyenlerin oranının ise yüzde 71.7 çıktığı sonuç için Başbakan Erdoğan, “fecaat” diye tepki verdi.

Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

Ankara’da ise başkan Melih Gökçek’i başarılı bulanların oranı yüzde 49, başarısız bulanların oranı ise yüzde 29 çıktı. Ankete göre Ankara’da “oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 38, “vermem” diyenlerin oranı ise yüzde 46 oldu.

Editör: TE Bilisim