Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Lozan Barış Anlaşması’nın 93. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başbakan Binali Yıldırım, “Lozan Barış Antlaşması, dönemin bütün olumsuz şartlarına rağmen kazandığımız bir diplomasi zaferidir” dedi.

Başbakan Yıldırım mesajında, vatanın kurtuluşunun ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun dünya devletleri tarafından kabul edildiği Lozan Antlaşması'nın dönemin bütün olumsuz şartlarına rağmen kazanılan bir diplomasi zaferi olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi başarılarından biri olan Lozan Barış Antlaşması'nın, aziz milletin canıyla, kanıyla ve kararlılığıyla zafere taşıdığı milli mücadelenin bir neticesi olduğunu kaydeden Yıldırım, mesajında, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu antlaşmayla atılan temel üzerinde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yükselmiştir. Cumhuriyetimizin kurucu belgelerinden olan Lozan Barış Antlaşması’nın 93. yıldönümünde, köklü kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmiş bir millet olarak ülkemizi daha modern ve müreffeh yarınlara taşıyacağımıza, yaşadığımız zorlu süreçlerin elbirliğiyle üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”
Cihan

Editör: TE Bilisim