‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sırasında ele geçirilmeye çalışılan TÜRKSAT'ı ziyaret etti.

Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT binasına gelen Başbakan Yıldırım, incelemelerde bulundu. Ardından kısa bir konuşma yapan Yıldırım, darbe girişiminin önlenmesinde TÜRKSAT çalışanlarının çok büyük katkı sağladığını belirtti. Darebecilerin TÜRKSAT'ı havadan bombalayarak ele geçirmeye çalıştığını hatırlatan Yıldırım, "Burayı etkisiz hale getirmeye çalıştıysalar da TÜRKSAT çalışanı arkadaşlarımızın çok basiretli ve akıllıca tutumları sayesinde darbecilerin gerçek merkeze erişimleri imkansız hale getirildi" dedi.

Darbeci askerlerin kısa süreli TRT'yi işgal ederek korsan bildiri yayımladıklarını dile getiren Yıldırım, "Ancak TRT hemen yayından çıkarıldı. Bütün kanallarımız da kesintisiz yayınlarına devam etti. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber kaynaklarının susturulamamasıdır. Darbenin önlenmesinde canla başla çalışan buradaki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim