İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
İzmir'de başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kullanarak internet üzerinden alışveriş yaptığı iddia edilen, biri lise öğrencisi üç kişi gözaltına alındı.

Bazı vatandaşlar, spor kulüplerinin taraftar ürünlerinin satıldığı bir sitede, kredi kartlarıyla haberleri olmadan alışveriş yapıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Z.A. ve Ö.A.'ya ulaşan polis bu iki şüpheliyi takibe aldı. Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların siparişi almak üzere bir kargo firmasına gideceğini belirledi. İki operasyonla Z.A. ve Ö.A. yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren polis, iki şüpheliyi A.Y.'nin yönlendirdiğini tespit edip aynı gün bu kişiyi de yakaladı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, başkalarına ait kart bilgileriyle sipariş edilen çok sayıda tekstil ürünü, iki telefon, başkalarına ait kart bilgilerinin bulunduğu iki bilgisayar, bilgisayar malzemeleri ve daha önceki ürünlerin satışından elde edildiği değerlendirilen bin 970 lira ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen biri lise öğrencisi üç zanlı, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim