Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Van'ın Başkale ilçesinde Bebleşin Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırı düzenlendi. Çatışma esnasında bomba yüklü bir araç karakol önünde duran zırhlı araca çarparak patladı. Zırhlı aracın içerisinde kimsenin olmayışı büyük bir faciayı önlemiş oldu.

Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan Bebleşin Jandarma Karakolu'na bir grup terör örgütü PKK'lı saat 21.30 sıralarında ilk önce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmanın yaşandığı sırada mühimmat yüklü bir araç karakol önünde bulunan zırhlı araca çarparak havaya uçtu. Patlamanın ardından iki araçta da yangın çıktı. Ayrıca zırhlı araçta bulunan mühimmatlarda havaya uçunca araçlara müdahale edilemedi. Patlama esnasında zırhlı araçta kimsenin olmamayışıyla büyük bir facia engellenmiş oldu. Bölgede aralıklarla çatışma sürerken, ilk belirlemelere göre ölü ve yaralı olmadığı bildirildi. PKK'lıların kaçabileceği bölgelere hava destekli operasyon başlatıldı.

Editör: TE Bilisim